Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παραίτηση Ρουσόπουλου ζητά και ο Φλωρίνης
Παραίτηση Ρουσόπουλου ζητά και ο Φλωρίνης Εκτύπωση E-mail
03.10.08

Σε ιλαροτραγωδία εξελίσσεται για την κυβέρνηση η υπόθεση Δαϊλάκη. Λίγες ημέρες μετά την ηχηρή διαγραφή του, ο βουλευτής Δράμας βρίσκεται μια ανάσα από την επιστροφή του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μετά την επιστολή συγνώμης που έστειλε στον πρωθυπουργό:

«Θεωρώ ότι δεν μπορώ να υπάρξω πολιτικά έξω από τη Νέα Δημοκρατία. Παρακαλώ να επανεξεταστεί άμεσα η επιστροφή μου. Υπό διαφορετικούς όρους, η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή σας».
Η κυβέρνηση αν και δεν κρύβει την ικανοποίησή της, κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το μέλλον του βουλευτή. «Εκτιμούμε την κίνηση του βουλευτή και το αίτημά του θα εξεταστεί».
Όμως πριν περάσει μιάμιση ώρα από την δημοσιοποίηση της επιστολής του, ο Σταύρος Δαϊλάκης επέμεινε στην κριτική του για τον Θόδωρο Ρουσόπουλο: «Πάσχω από Καραμανλίτιδα. Υπέβαλα την παραίτησή μου για να αισθάνεται ασφαλής. Επιμένω στις θέσεις μου ότι πρέπει να καθαρίσει την αυλή του, γιατί όταν η αυλή έχει ξερά χόρτα και βλαβερά ζιζάνια, κινδυνεύει και το σπίτι».
Φαρσοκωμωδία χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση, τις εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Σε κάθε περίπτωση, είτε ο Σταύρος Δαϊλάκης επανενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, είτε παραιτηθεί και την έδρα του καταλάβει ο Σταύρος Παπαδόπουλος, η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει την πολυπόθητη πλειοψηφία των 152 βουλευτών.
Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας όμως βράζει. Κομματικά στελέχη σε ρόλο Ηρακλή Πουαρό αναζητούν συνεντεύξεις βουλευτών στις οποίες ασκούν κριτική κατά του πρωθυπουργού και συνεργατών του. Αφορμή στάθηκε η αποκάλυψη του ALPHA ότι ο Γιάννης Μανώλης άσκησε σκληρή κριτική σε συνέντευξή του σε τοπικό κανάλι της Κορίνθου, συνέντευξη την οποία πρόλαβε να αποσύρει.
Όμως ο Αθηναίος Φλωρίνης τους «ξέφυγε». Μιλώντας στην εφημερίδα «Αξία» αναφέρει ότι σιχάθηκε την πολιτική και καλεί τον Θόδωρο Ρουσόπουλο να παραιτηθεί. Θρίλερ και με τον Αδάμ Ρεγκούζα, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει 2 συνεντεύξεις, κάτι που διαψεύδει με δήλωσή του στην «Αξία».
Την ίδια ώρα ρόλο διαμεσολαβητή έχει αναλάβει ο Γιώργος Σουφλιάς που συναντά κορυφαίους υπουργούς αλλά και αντάρτες για να πέσουν οι τόνοι. Στις 10 Σεπτεμβρίου είδε τον Γιώργο Βουλγαράκη, στον οποίο συνέστησε να παραιτηθεί. Ακολούθησαν ο Μιχάλης Λιάπης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Πέτρος Τατούλης, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Κατά πόδας και οι υπόλοιποι υπουργοί που ξεκινούν επισκέψεις στην περιφέρεια για την προβολή του κοινωνικού προσώπου της κυβέρνησης.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.
ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2390&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote