Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αυτός, αυτή και τα... ανέκδοτα
Αυτός, αυτή και τα... ανέκδοτα Εκτύπωση E-mail
03.10.08

H πρώτη και τελευταία τηλεμαχία των υποψηφίων αντιπροέδρων Τζο Μπάιντεν και Σάρα Πέιλιν και η αδίστακτη τηλεόραση, πέρα από τα σοβαρά πολιτικά επιχειρήματα και την ανάλυση των ανησυχητικών για Πέιλιν και ΜακΚέιν δημοσκοπήσεων, χτύπησε με ανέκδοτα: «Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζον ΜακΚέιν παίρνει φυτικό συμπλήρωμα για να βοηθήσει τη μνήμη του. Προφανώς δυσκολεύεται να θυμηθεί γιατί επέλεξε τη Σάρα Πέιλιν».

 

Η πολιτική σάτιρα έχει βρει πεδίον δόξης λαμπρόν στο πρόσωπο της 44χρονης κυβερνήτου της Αλάσκας. Μεταξύ άλλων, έχει αποδειχτεί ότι δεν ξέρει τους τίτλους των εφημερίδων που διαβάζει, δεν θυμάται αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων, τις οποίες όμως καταγγέλλει, επικαλείται ως εμπειρία της στην εξωτερική πολιτική το γεγονός ότι η Αλάσκα είναι κοντά στη Ρωσία κ.ά. Κι αν αυτές τις αντιμετωπίζει ως «κίτρινη δημοσιογραφία», όπως λένε οι Ρεπουμπλικάνοι, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο με τον κόσμο, που σε νέα δημοσκόπηση της «Ουάσιγκτον Ποστ» διατυπώνει μεγάλες επιφυλάξεις για την ικανότητά της να κυβερνήσει. Εξι στους δέκα ψηφοφόρους λένε ότι δεν έχει ικανή εμπειρία για να κυβερνήσει και τρεις στους δέκα δηλώνουν ότι μάλλον δεν θα ψηφίσουν ΜακΚέιν εξαιτίας της. Επειδή όμως οι προσδοκίες Αμερικανών ψηφοφόρων και ΜΜΕ είναι πολύ χαμηλές για την Πέιλιν, το σφυροκόπημα τα ξημερώματα στο Σεν Λούις αναμενόταν να γίνει στον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν.

Οφέλη Ομπάμα από την «κρίση»

Οι Δημοκρατικοί υπό τον Μπαράκ Ομπάμα βελτιώνουν συνεχώς τη θέση τους και είναι αυτοί που «κερδίζουν» από την οικονομική κρίση. Ο μαύρος γερουσιαστής -που ψήφισε υπέρ του πακέτου Πόλσον στη Γερουσία αφού εκφώνησε ομιλία, σε αντίθεση με τον ΜακΚέιν, ο οποίος δεν μίλησε- είναι ικανότερος να βγάλει τη χώρα από την κρίση λέει το 48% των ερωτηθέντων σε έρευνα του Ασοσιέιτεντ Πρες έναντι 41% που θεωρούν τον ΜακΚέιν πιο ικανό. Επίσης, σφυγμομέτρηση του πανεπιστημίου Κουινιπάικα δίνει στον Ομπάμα πάνω από 50% στις πολιτείες-κλειδιά της Φλόριντα, του Οχάιο και της Πενσιλβάνια. Από το 1960 κανένας πρόεδρος δεν έχει εκλεγεί χωρίς να κερδίσει δύο από τις τρεις αυτές πολιτείες. Αλλη δημοσκόπηση, του CBS, δίνει σε όλη την Αμερική 49% στον Ομπάμα έναντι 40% στον ΜακΚέιν.

Δήλωση περί «μετεγγραφής» Γκέιτς

Μια δήλωση που θα συζητηθεί έκανε χθες ο σύμβουλος του Ομπάμα επί θεμάτων ασφαλείας Ρίτσαρντ Ντάνζιγκ. Αν και το όνομά του ακούγεται για το υπουργείο Αμυνας σε περίπτωση εκλογής του Δημοκρατικού υποψηφίου, ο Ντάνζιγκ εξέφρασε την «προσωπική» άποψη ότι ο νυν υπουργός, Ρόμπερτ Γκέιτς, διαθέτει αρετές που θα μπορούσαν να εξεταστούν από ενδεχόμενη προεδρία Ομπάμα, ώστε να παραμείνει στο Πεντάγωνο. Ο Γκέιτς έχει δηλώσει ότι θέλει να αποσυρθεί αλλά, όπως είπε πριν από λίγες μέρες σύμβουλός του, «έχει επίσης μάθει ότι ποτέ δεν μπορείς να λες ποτέ».
ENET
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2389&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote