Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συστάσεις και εξαγγελίες
Συστάσεις και εξαγγελίες Εκτύπωση E-mail
03.10.08

Σαφές μήνυμα προς τους Υπουργούς της Κυβέρνησης για επιτάχυνση του Κυβερνητικού έργου και ανοιχτές πόρτες προς τους βουλευτές της περιφέρειας, έστειλε ο Πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Κατά την συνεδρίαση του οργάνου, ο Κώστας Καραμανλής, ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από κάθε υπουργείο, συνεχή ενημέρωση ενώ διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή σχέδιο δράσης για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων, όπως το επίδομα θέρμανσης και την διασφάλιση των δανειοληπτών. Επίσης ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε τη συγκρότηση κυβερνητικής επιτροπής για την προώθηση των κοινωνικών πρωτοβουλιών με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας, Εσωτερικών Απασχόλησης και Υγείας, ενώ προανήγγειλε ότι ξεκινά και ο ίδιος επισκέψεις στα υπουργεία για άμεση ενημέρωση και προώθηση των στόχων.Παράλληλα ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Κυβέρνηση εκλέχτηκε για να αλλάξει τα πράγματα και τα αλλάζει.

Στήριξη των οικονομικά ασθενεστέρων

 

Τα βασικά αντικείμενα της εισήγησης του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν η κατάσταση που δημιουργείται από την εξέλιξη της διεθνούς κρίσης και ο προγραμματισμός της δράσης της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.
Ο Πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη διεθνή οικονομική κρίση και όπως τόνισε μετά τη συνεδρίαση ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως με σκοπό την ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού για τις επιπτώσεις της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης καθώς και για την πολιτική της κυβέρνησης.

Ωστόσο επανέλαβε ότι η ελληνική οικονομία έχει ισχυρές αντοχές, τονίζοντας ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές και όπως τόνισε αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό για την οικονομία αλλά κυρίως για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής κατά τη συνεδρίαση η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση επιβάλλει πιο έντονους ρυθμούς, επαγρύπνηση και ψυχραιμία και επιβάλλει στοχευμένες πρωτοβουλίες, ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην εθνική οικονομία.

Γι αυτό το λόγο κάλεσε τους Υπουργούς να προωθήσουν σύντομα τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα λύνουν προβλήματα, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση εστιάζει το ενδιαφέρον της στη δημιουργία ισχυρότερου δείκτη κοινωνικής προστασίας.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα κατατεθούν τα νομοσχέδια για την προστασία και τη θωράκιση των δανειοληπτών και για το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, ενώ θα δοθεί και επίδομα θέρμανσης στους οικονομικά αδύναμους.

"Η Ελλάδα έχει μόνο ένα δρόμο να επιλέξει. Αυτόν που οδηγεί μπροστά. Και είμαι εδώ να προχωρήσω τα πράγματα μπροστά. Η κυβέρνηση εκλέχτηκε για να αλλάξει τα πράγματα και θα τα αλλάξει. Αυτή την εντολή έλαβα και θα την τηρήσω", τόνισε ο Πρωθυπουργός, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε, επίσης στη δήλωσή του, από τους Υπουργούς του να καταγράψουν τους βασικούς στόχους ο καθένας στον τομέα του και τους κάλεσε να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στα καθημερινά προβλήματα, στις πραγματικές δυσκολίες των πολιτών, ζητώντας αυστηρή προσήλωση στην πραγματική πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους Υπουργούς να έχουν άμεση διαβούλευση με τους βουλευτές κάθε περιφέρειας και ζήτησε για τις δράσεις αυτές γραπτή ενημέρωσή του.

Ξεκαθάρισε ότι οι πόρτες των υπουργείων και των δημοσίων οργανισμών θα είναι ανοιχτές για τους βουλευτές της ΝΔ αλλά και τους βουλευτές όλων των κομμάτων και ζήτησε να καθοριστούν συγκεκριμένες ημέρες από όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, προκειμένου να μπορούν να συνεργάζονται με τους βουλευτές.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ζήτησε απόλυτο συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων και έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση των πολιτών για το κυβερνητικό έργο, ζητώντας από τους υπουργούς να δοθούν αυστηρές οδηγίες στις υπηρεσίες των υπουργείων τους και των εποπτευόμενων φορέων τους να απαντούν άμεσα και εγγράφως και σε βασικές επισημάνσεις των πολιτών. Είπε ακόμη ότι πρέπει να υπάρχει άμεση ενημέρωση της κοινωνίας όχι μόνο για το έργο που προωθείται αλλά και για τους λόγους που διαμορφώνουν τις σχετικές αποφάσεις, λέγοντας ότι όλα τα νομοσχέδια και οι αποφάσεις θα αναρτώνται στο διαδίκτυο.

"Η κυβέρνηση εδώ και πέντε χρόνια κάνει μεταρρυθμίσεις και θα συνεχίσει παρά τις αντιδράσεις βολεμένων. Η χώρα δεν έχει άλλο δρόμο παρά να προχωρήσει μπροστά και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην ιστορία," είπε ο κ. Καραμανλής.

Αντιδράσεις

 

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός εξαντλούνται σε γενικολογίες σπασμωδικές κινήσεις χιλιοειπωμένες ανακοινώσεις , τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας την σημερινή παρέμβαση του κ. Καραμανλή για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι τελικά ήταν άνθρακας ο θησαυρός.

Κατά τον κ. Παπακωνσταντίνου παρά την σημερινή εμφάνιση του πρωθυπουργού και τα όσα είπε τα σενάρια ανασχηματισμού και προώρων εκλογών δεν έχουν απομακρυνθεί και υπογράμμισε η κρίση που βιώνει ο έλληνας πολίτης δεν οφείλεται στη διεθνή οικονομική κρίση αλλά στις πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τονίζει:
"Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να τα απασχολεί το πότε θα γίνουν εκλογές αλλά πώς θα βάλλουν ισχυρά εμπόδια, πώς θα ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική που είναι άκρως επικίνδυνη για τα δικαιώματά τους, είτε την εφαρμόζουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις, είτε κυβερνήσεις συνεργασίας, ειδικά σε συνθήκες ύφεσης και κρίσης".

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε: "Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι υπό κατάρρευση, που έχει βάλει την ταμπέλα έξω από το Μαξίμου, προσοχή, διότι κατεδαφίζεται. Κι έχουμε κυρίως μια πολιτική που έχει χρεοκοπήσει. Κι είναι αναγκαίο να αλλάξει αυτή η πολιτική".

"Το πρώτο κεφάλαιο από το βιβλίο εργασίας του Πρωθυπουργού, πέρα από τις οποιεσδήποτε προσδοκίες, ήταν τελικά άχρωμο, άγευστο, άοσμο. Περιμένουμε το δεύτερο και ενδεχομένως το τρίτο για να διαπιστώσουμε αν οδηγείται σε δράμα ή happy end", αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΛΑΟΣ.


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2387&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote