Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Καλύπτει παρανομούντες, διώχνει όποιον τολμάει»
«Καλύπτει παρανομούντες, διώχνει όποιον τολμάει» Εκτύπωση E-mail
03.10.08

«Ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται έναν πρωθυπουργό που καλύπτει παρανομούντες υπουργούς και διώχνει όποιον τολμάει να το λέει» υποστήριξε χθες το ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε φαρσοκωμωδία όσα γίνονται στην κυβέρνηση.

Επίσης κατηγόρησε τον Κ. Καραμανλή ότι, παρ'ότι έκανε δηλώσεις για τη διεθνή κρίση δεν είπε ούτε μία κουβέντα για τον πολίτη και για τα μετρα στήριξης του εισοδήματος και ότι δεν έχουν καμιά βάση όσα ισχυρίστηκε για θωράκιση της ελληνικής οικονομίας απέναντι στη διεθνή κρίση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε εκλογική τροχιά, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα της Ν.Δ. οδηγούν τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο και εκτιμούν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα θελήσει να εκβιάσει τις εξελίξεις με μια ηρωική έξοδο μέσω εκλογών.

«Οχι παραγραφή»

Χθες το ΠΑΣΟΚ ζήτησε εκλογές, αφού πρώτα όμως διασφαλιστεί ότι δεν θα παραγραφούν τα σκάνδαλα και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή κατηγορώντας τον ότι «όταν οι υπουργοί του αποκαλύπτονται, αυτός τους καλύπτει και όταν οι βουλευτές του αποκαλύπτουν, αυτός τους διαγραφει...»

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χθες είπε ουσιαστικά στους πολίτες «δεν ενδιαφέρομαι να λύσω τα δικά σας προβλήματα, ενδιαφέρομαι να συγκαλύπτω ευθύνες».

«Οι Ελληνες δεν θέλουν έναν πρωθυπουργό που ασχολείται με τα δικά του προβλήματα, αντί να προσπαθεί να λύσει τα δικά τους, θέλουν έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που νοιάζεται και λύνει τα καθημερινά προβλήματα του Ελληνα πολίτη» είπε.

Ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε χθες να ακυρώσει και τα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός περι της θωράκισης της ελληνικής οικονομίας απέναντι στη διεθνή κρίση.

Επισήμανε ότι όχι μόνο δεν είναι θωρακισμένη η ελληνική οικονομία, αλλά η κυβέρνηση διέλυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, διόγκωσε την κρατική σπατάλη με αποτέλεσμα τα έσοδα να πιάσουν πάτο, καθιέρωσε το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων, κατάργησε το αφορολόγητο σε εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αντί να στηρίξει τα εισοδήματα, εξαπέλυσε νέα φοροεπιδρομή 5,5 δισ. επιπλέον φόρων για το 2009, ξεπούλησε τον ΟΤΕ, εξαθλίωσε τη ΔΕΗ, η Ελλάδα υποχώρησε σε όλους τους διεθνείς δείκτες ανταγωνιστικότητας και οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις έχουν πιάσει πάτο.

* «Ο λαός πρέπει να μιλήσει, αλλά πιο πριν πρέπει η Βουλή να στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο τους υπουργούς που ενέχονται στη λεηλασία "του Βατοπεδίου" και τα άλλα σκάνδαλα» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης.

* «Στην Ελλάδα έχουμε πια κυβέρνηση Τατούλη και η σημαντικότερη πολιτική πράξη του κ. Καραμανλή είναι ότι πλέον εκπροσωπεί τον Θ. Ρουσόπουλο» σχολίασε ο Χρ. Βερελής. *



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2386&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote