Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Εμπιστεύονται Ομπάμα, αμφισβητούν την Πέιλιν
Εμπιστεύονται Ομπάμα, αμφισβητούν την Πέιλιν Εκτύπωση E-mail
02.10.08

Στις ΗΠΑ, ένα μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα εμφανίζει προβάδισμα 7% έναντι του Ρεπουμπλικάνου Τζων ΜακΚέην, κερδίζοντας έδαφος σε πολιτείες που θεωρούνται κρίσιμες, αλλά και μεταξύ των γυναικών - σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, μετά την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρησή τους.

Εν τω μεταξύ, όλο και περισσότεροι αμερικανοί ψηφοφόροι αμφισβητούν την καταλληλότητα της Σάρα Πέιλιν για την αντιπροεδρία - σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην Washington Post, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο τηλεοπτικό debate με τον δημοκρατικό αντίπαλό της, Τζο Μπάιντεν.

Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC, περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι δεν ένιωθαν άνετα με την ιδέα ο υποψήφιος πρόεδρος των ρεπουμπλικανών, Τζον Μακέιν, ενδέχεται να αναλάβει καθήκοντα στα 72 του χρόνια.

Το 60% δήλωσε ότι η Πέιλιν δεν διαθέτει την εμπειρία να γίνει πρόεδρος, στην περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο, ενώ πριν από ένα μήνα το ποσοστό αυτό ήταν 45%, έγραψε η εφημερίδα.

Μάλιστα, η μεγαλύτερη μεταστροφή παρατηρείται ανάμεσα στους ανεξάρτητους, μια σημαντική ομάδα ψηφοφόρων.

Το ένα τρίτο των ανεξάρτητων ψηφοφόρων δηλώνουν τώρα ότι είναι πιθανότερο να μην στηρίξουν τον Μακέιν εξαιτίας της Πέιλιν σε σύγκριση με 20% που δήλωναν το ίδιο σε δημοσκόπηση του ABC πριν από ένα μήνα.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2381&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote