Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Υψηλή τεχνολογία στα ταξί της Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
13.05.07
ΓΙΑ ΤΟΥΣ υπεύθυνους των εταιριών ταξί στη Νέα Υόρκη, οι νέες οθόνες αφής, που κάνουν την εμφάνισή τους σε ολοένα και περισσότερα ταξί της μεγαλούπολης βοηθούν τους επιβάτες να περάσουν το χρόνο τους, στα 13 λεπτά που διαρκεί κατά μέσο όρο μία μετακίνηση με ταξί.

Στις οθόνες αυτές, οι επιβάτες μπορούν να πληρώσουν με πιστωτική κάρτα για τη διαδρομή, ενώ την ώρα που το ταξί περνά μέσα από το Γκρίνουϊτς Βίλατζ, οι επιβάτες μπορούν να ενημερωθούν για δραστηριότητες, εστιατόρια ή ακόμη και την ιστορία της συνοικίας. 

Το σχέδιο καταγραφής των κινήσεων κάθε ταξί της Νέα Υόρκης προκαλεί, όμως, τις έντονες αντιδράσεις των οδηγών.

 Οι οδηγοί αυτοί θεωρούν ότι η τεχνολογία αποτελεί δαπανηρή ενόχληση, που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες και τις αρχές να ελέγχουν τους οδηγούς.

Η συνδικαλιστική ομάδα, που ηγείται της εκστρατείας κατά των νέων συστημάτων, προειδοποιεί υπενθυμίζοντας στους κατοίκους της πόλης την απεργία του κλάδου των οδηγών ταξί του 1998, που είχε οδηγήσει σε πραγματική παράλυση τα μέσα μεταφοράς.

 Συμβιβασμοί

 Η επιτροπή της δημαρχίας, που αποφάσισε για την εγκατάσταση των νέων συστημάτων, είχε ήδη προσφέρει το 2004 γενναιόδωρη αύξηση κομίστρου της τάξης του 26% στα ταξί, στην προσπάθειά της να πείσει ιδιοκτήτες και οδηγούς να τα υιοθετήσουν.     

Η επιλογή πληρωμής με πιστωτική κάρτα αναμένεται να ενθουσιάσει τους πελάτες, ενώ η ικανότητα γεωγραφικού εντοπισμού του κάθε ταξί, χάρη στο σύστημα GPS, θα αυτοματοποιήσει την αρχειοθέτηση των εταιριών ταξί, θα ενισχύσει την ασφάλεια των οδηγών και θα τους προσφέρει κρίσιμες και άμεσες πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους ή ακόμη και για το ξεχασμένο πορτοφόλι κάποιου πελάτη.

 Εντονες υπήρξαν, όμως, οι αντιδράσεις σημαντικής μερίδας οδηγών, που θεωρούν ότι το νέο σύστημα -και ιδιαίτερα το GPS- καταπατούν τα ανθρώπινά τους δικαιώματα. 

"Παραβιάζονται τα συνταγματικά μας δικαιώματα, ενώ πλήττεται και το εισόδημά μας, εξαιτίας του ακριβού εξοπλισμού και των χρεώσεων που επιβάλουν οι εταιρίες πιστωτικών καρτών», λέει ο Μπιλ Λίνταουερ, μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Ένωσης Ταξί της Νέας Υόρκης, με 7.000 μέλη. 

www.kathimerini.gr με στοιχεία από AP

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=238&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 13.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote