Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η κυβέρνηση ακροβατεί επί αιχμής 151 εδρών
Η κυβέρνηση ακροβατεί επί αιχμής 151 εδρών Εκτύπωση E-mail
01.10.08

Επί ξυρού ακμής κινείται πλέον η κυβέρνηση, η οποία μετά τη χθεσινή διαγραφή του βουλευτή Δράμας Σταύρου Δαϊλάκη καλείται να πορευθεί με την οριακή πλειοψηφία των 151 εδρών, συμπεριλαμβανομένου του κ. Πέτρου Τατούλη, ο οποίος εδώ και καιρό θεωρείται ξένο σώμα στη Νέα Δημοκρατία.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής διεμήνυσε ότι θα επιδείξει την ίδια αποφασιστικότητα σε ενδεχόμενο νέο κρούσμα «ανταρσίας», παρότι τούτο συνεπάγεται την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Πάντως, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι ο κ. Καραμανλής, κατά τις τελικές του αποφάσεις, θα σταθμίσει και την κρισιμότητα της οικονομικής συγκυρίας εξαιτίας της διεθνούς κρίσης.

Η αποπομπή του κ. Δαϊλάκη ανακοινώθηκε χθες το πρωί και αφού προηγουμένως ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής είχε επαναλάβει τις επιθέσεις του κατά συνεργατών του πρωθυπουργού.

Ο κ. Δαϊλάκης αρχικώς διαβεβαίωνε ότι αν του ζητηθεί θα διευκολύνει τη Νέα Δημοκρατία, παραιτούμενος από το βουλευτικό του αξίωμα. Ωστόσο, όταν ο γ.γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Τραγάκης συναντήθηκε μαζί του και του ζήτησε να το πράξει, ο βουλευτής αρνήθηκε.

Οι χθεσινές εξελίξεις επιβάρυναν εκ νέου το πολιτικό κλίμα και τροφοδότησαν σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ακόμη και πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2378&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote