Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ελαφρά βελτίωση της ΝΔ
Ελαφρά βελτίωση της ΝΔ Εκτύπωση E-mail
30.09.08

Ελαφρά βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή, στον απόηχο της ομιλίας του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή και του τελεσίγραφου προς τους «αντάρτες», σύμφωνα με έρευνα της GPO για το Mega.

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει πρώτο κόμμα και σε αυτή τη δημοσκόπηση, αφού προηγείται της ΝΔ κατά 1,2%, ενώ η πολιτική υπεροχή του πρωθυπουργού έναντι του Γιώργου Παπανδρέου καταγράφεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ίδιας δημοσκόπησης.

Η εικόνα του Κώστα Καραμανλή «αντέχει», όπως προκύπτει στο ερώτημα της καταλληλότητας πρωθυπουργού, όπου προηγείται με 42,1%, έναντι 30,5% που συγκεντρώνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Το «κπαμπανάκι» όμως παραμένει για την κυβέρνηση, αφού το 70,6% κρίνει αρνητικά το έργο της, ενώ η πλειοψηφία (41,6%) ζητά ριζικό ανασχηματισμό.

Πρόβλημα παραμένει για τη ΝΔ το κεφάλαιο της συσπείρωσης, που κινείται στο εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό του 62,3%, ενώ το 8,3% των αναποφάσιστων προέρχεται από τη ΝΔ.

Δύο στους τρεις ψηφοφόρους της ΝΔ κρίνουν θετικά την ομιλία του κ. Καραμανλή από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ στο σύνολο των ερωτηθέντων οι αρνητικές κρίσεις φτάνουν στο 40,4%.

Ανατροπές σημειώνονται μεταξύ των υπουργών: Ο Γιώργος Σουφλιάς «πήρε κεφάλι» από την Ντόρα Μπακογιάννη, βρισκόμενος στην πρώτη θέση μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών. Τρίτος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ακολουθούν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Τα «σύννεφα» της οικονομίας έχουν στείλει στην προτελευταία θέση τον Γιώργο Αλογοσκούφη, ενώ το Βατοπαίδι έχει στοιχίσει στον Θοδωρή Ρουσόπουλο, που βρίσκεται στην τελευταία θέση. Μάλιστα, το 58,5% ζητά την παραίτησή του.

Συγκρατημένα χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ, αφού έχει προβάδισμα και έχει αυξήσει τη δύναμή του κατά 4%. Όμως, ο Γ. Παπανδρέου κρίνεται αρνητικά από το 61,2%, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία αποδίδει την πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις στα λάθη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Η μάχη του επόμενου διαστήματος όμως θα δοθεί στο πεδίο της οικονομίας, όπως προκύπτει από την έρευνα, καθώς ποσοστό 73,9% απαντά ότι η οικονομία θα καθορίσει την πολιτική του προτίμηση.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το στοιχείο ότι το 54,7% εκτιμά ότι υπάρχουν περιθώρια για να εφαρμοστεί μια πιο φιλολαϊκή πολιτική, ενώ την ίδια άποψη εκφράζει το 51,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2373&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote