Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Έκκληση προς τον Εφραίμ απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Έκκληση προς τον Εφραίμ απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Εκτύπωση E-mail
30.09.08

Έκκληση στον ηγούμενο Εφραίμ και στο ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής Βατοπεδίου να επιστρέψουν όσα έχουν πάρει «εκτός της λελογισμένης τιμής» απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Σε δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως δεν είναι ντροπή, «μάλλον είναι προς τιμή τους να επιστρέψουν όσα έχουν πάρει εκτός της λελογισμένης τιμής». Ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι «θέλει αρετή και τόλμη για να κάνει κανείς κάτι τέτοιο, εμείς όμως τους καλούμε να τολμήσουν να το κάνουν, γιατί η Εκκλησία δεν θέλει χρήματα να στοιβάζει στις τράπεζες ή να λέει ότι είναι πλούσια».

«Αν έχουν το θάρρος να επανορθώσουν τα σφάλματά τους, τότε τους αξίζουν και συγχαρητήρια», πρόσθεσε. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εξέφρασε διαφωνία με τις δοσοληψίες, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται η Μονή Βατοπεδίου και πρόσθεσε ότι το ζήτημα απασχολεί και την Εκκλησία της Κύπρου.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος είπε ότι η Εκκλησία χρειάζεται κάποιες επενδύσεις για να μπορεί να υλοποιεί το πολυσχιδές της έργο και την εργασία της, στους πάρα πολλούς τομείς με τους οποίους ασχολείται. Σημείωσε ωστόσο ότι «είμεθα αντίθετοι με αυτά τα κοντραμπάντα».

kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2372&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote