Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Διαδήλωση κεμαλιστών κατά Ερντογάν Εκτύπωση E-mail
13.05.07
Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Τούρκοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Σμύρνης για να διαδηλώσουν υπέρ της διατήρησης του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, εντείνοντας έτσι την πίεση στην ισλαμιστικών καταβολών κυβέρνηση Ερντογάν ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου.

Πρόκειται για το τέταρτο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι κεμαλιστές σε διάστημα μόλις ενός μηνός, ελπίζοντας ότι έτσι θα συσπειρώσουν τα στοιχεία της αντιπολίτευσης πριν από τις εκλογές. 

 Οι διαδηλωτές πλημμύρισαν τη Σμύρνη όπου έφτασαν από διάφορες περιοχές της Τουρκίας, αψηφώντας τη βομβιστική επίθεση που στοίχισε το Σάββατο τη ζωή ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 14 στην τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας. Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση. 

 Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι πήραν μέρος στο συλλαλητήριο, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

 Οι οργανωτές της εκδήλωσης, κυρίως οργανώσεις της αριστεράς, είχαν ελπίσει να συγκεντρώσουν γύρω στα δύο εκατομμύρια ανθρώπους. 

 Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κεντρο-αριστερό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) μαζί με το μικρότερο Κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς (DSP) με το οποίο έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό συνασπισμού, ελπίζουν να ενισχύσουν το λαϊκό τους ρεύμα ενόψει των εκλογών της 22ας Ιουλίου, προκειμένου να φράξουν το δρόμο στο κυβερνών Κόμμα για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη (AKP) του Ταγίπ Ερντογάν.

 πηγή: Ant1  

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=237&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 13.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote