Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η... φέτα, ο Πέτρος και ο Αίσωπος
Η... φέτα, ο Πέτρος και ο Αίσωπος Εκτύπωση E-mail
29.09.08

Το έτος 2008 ανακηρύχθηκε έτος φέτας. Αυτό είναι ένα από τα επιτεύγματα της δεύτερης περιόδου διακυβέρνησης Καραμανλή, το οποίο περιλήφθηκε στο 37σέλιδο κείμενο που μοιράστηκε την Παρασκευή στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για να τονώσει το παραταξιακό τους αίσθημα.

Μαζί, για να είναι σαφέστερη η γραμμή, μοιράστηκαν τα τεύχη 31 και 32 του κυβερνητικού παρατηρητηρίου, που συντάσσει σε περιοδική βάση η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, και ένα μακροσκελές ενημερωτικό με τίτλο «Το Σχέδιο της Κυβέρνησης για την Ολυμπιακή».

 
Αλλά εις μάτην. Ολος αυτός ο όγκος χαρτιού και πληροφοριών αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ικανός για να συσπειρώσει τα μέλη του κορυφαίου κομματικού οργάνου και να αντιστρέψει το κακό εσωκομματικό κλίμα.

«Πού είναι ο Τατούλης;»
Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στα πηγαδάκια, έξω από το ξενοδοχείο Divani Caravel, φαινόταν ότι αυτή θα ήταν μια διαφορετική Κεντρική Επιτροπή. «Ο Πέτρος είναι εδώ;», ρωτούσαν διάφορα στελέχη φανερώνοντας ότι ο κ. Τατούλης ήταν το πρόσωπο της ημέρας, μια και ο πρωθυπουργός αρνήθηκε τον πρώτο ρόλο απογοητεύοντας όσους περίμεναν από αυτόν κάποια θεαματική πρωτοβουλία. «Κάτι θέλουν να μας πουν, αλλά γιατί δεν μας το λένε καθαρά», διαμαρτυρόταν μετά την ομιλία Καραμανλή μία εκ των αγνώστων στρατιωτών της Κεντρικής Επιτροπής.

Την τοποθέτηση Τατούλη, όπως και την ομιλία Καραμανλή παρακολούθησαν άπαντες με θρησκευτική προσήλωση.

Επίσης το κλίμα χάβρας που επικρατούσε κατά τη διάρκεια των περισσότερων ομιλιών ανέτρεψαν και οι Βασίλης Μιχαλολιάκος και Βύρων Πολύδωρας, αφού στις ομιλίες τους επικρατούσε ησυχία, κάτι που δεν πέτυχε κανένας από τους υπουργούς που ανέβηκαν στο βήμα.

Αν και φαινομενικά στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ το παιχνίδι ήταν για δύο, τον Καραμανλή και τους άλλους, ωστόσο τα στρατόπεδα που είχαν σχηματιστεί ήταν περισσότερα.

Από τη μια ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί - υπασπιστές όπως ο Παυλόπουλος και ο Στυλιανίδης που ένιωσαν την ανάγκη να υπερασπιστούν τον πρωθυπουργό, αφού θα ήταν άχαρο να το κάνει ο ίδιος για τον εαυτό του.

Από την άλλη οι γνωστοί και ως «αντάρτες» Β. Μιχαλολιάκος και Βύρων Πολύδωρας έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι δεν είναι «αντάρτες» και να δηλώσουν υποταγή στον πρόεδρο του κόμματος, αλλά όχι και στην αυλή του, ενώ ο Πέτρος Τατούλης, που έχει αρχίσει να αποκτά φανατικούς υποστηρικτές και φανατικούς πολέμιους, δεν δίστασε να εξαπολύσει βέλη και προς τον πρωθυπουργό.

Υπήρχαν βέβαια και αυτοί που προσπάθησαν να συγκεράσουν τους δύο πόλους αναγνωρίζοντας ότι η παράταξη παραπαίει, προτείνοντας όμως επιστροφή στο «σεμνά και ταπεινά» ως μόνη λύση για τα προβλήματα. Κάποιοι μάλιστα θέλησαν να αρχίσουν να εφαρμόζουν το σεμνά και ταπεινά από τη Λεωφόρο Β. Αλεξάνδρου, έξω από το ξενοδοχείο Caravel, διπλοπαρκάροντας τις λιμουζίνες τους σε όλο το μήκος της οδού και προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο, όπως ακριβώς κάνει και ο απλός λαός.

Κάθε φορά που ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης ανακοίνωνε ότι θα λάβει τον λόγο κάποιος «αντάρτης», από το ακροατήριο ακουγόταν ένα παρατεταμένο ωωωω.

Ο Βύρων Πολύδωρας φόρτισε συναισθηματικά την ομιλία του αναφέροντας ακόμα και τον θάνατο του αδελφού του, ενώ τις σπόντες του τις πέταξε έμμεσα μέσω ενός μύθου του Αισώπου.

Το πλαίσιο
Οταν ο Πέτρος Τατούλης πήγε να ανέβει στο βήμα από τη λάθος πλευρά ακούστηκε από το πλήθος ένα «πήρες λάθος δρόμο Πέτρο».

Παρότι η ομιλία Τατούλη υπερέβη τον συνήθη χρόνο των τοποθετήσεων, ο γραμματέας της ΝΔ, Λ. Ζαγορίτης, δεν τόλμησε να τον διακόψει, έβαλε όμως πάγο στους λίγους που αποφάσισαν να χειροκροτήσουν τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού μετά το πέρας της ομιλίας του, ανακοινώνοντας με αυστηρό ύφος και σαν ενοχλημένος τον επόμενο ομιλητή.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παρακολούθησε σκυθρωπός όλες τις τοποθετήσεις σε μια προσπάθεια να μη δείξει ούτε ικανοποίηση ούτε ταραχή από αυτές. Μόνο κατά την ομιλία Τατούλη αντάλλαξε δύο σύντομες κουβέντες με τον Λευτέρη Ζαγορίτη, που καθόταν δίπλα του.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2368&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 29.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote