Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Να παραιτηθεί ο Ρουσόπουλος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του»
«Να παραιτηθεί ο Ρουσόπουλος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του» Εκτύπωση E-mail
29.09.08

-Κύριε Γιαννόπουλε, εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι η παραίτηση του υπουργού Επικρατείας κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου θα συνέβαλε καθοριστικά προς την κατεύθυνση της εκτόνωσης της κρίσης που ταλανίζει τη Ν.Δ.;

Θα μπορούσε πραγματικά να αποφορτίσει όλο το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί και παράλληλα πιο άνετα μπορεί να υπερασπιστεί σε όλα τα θρυλούμενα τον εαυτό του. Αύριο ο πρωθυπουργός τον επιλέγει και τον αξιοποιεί σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα.

-Επειδή ανήκετε στην ιστορική φρουρά της Ν.Δ., πιστεύετε ότι έχουν εισχωρήσει στο κόμμα «καίσαρες» που κάνουν ζημιά με τη δράση αλλά κυρίως με τη συμπεριφορά τους;

Είναι γεγονός ότι αυτές οι συμπεριφορές ερμηνεύονται ψυχοδυναμικά. Είναι το σύνδρομο της υπεραναπλήρωσης και για να καθιερωθούν εκεί όπου ιδεολογικά δεν ανήκαν ξεπερνούν υπερβατικά το απώτερο παρελθόν τους.

-Πρωτίστως ως πολίτης και δευτερευόντως ως πολιτικός είστε ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στη μάχη της ακρίβειας; Και αν όχι, πιστεύετε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες;

Αν με ρωτάτε ως καταναλωτή ή απλό πολίτη, θα συμφωνούσα μαζί σας ότι είμαι αγανακτισμένος. Επειδή όμως είμαι υπεύθυνος πολιτικός, και μάλιστα κατά καιρούς έχω υπηρετήσει από υψηλή θέση τα κοινά, θα σας έλεγα ότι πρέπει ο καθένας όταν βλέπει γύρω του διάφορα «κακώς κείμε να» να συνειδητοποιεί ότι αλλιώς φαίνονται όλα από τη θέση που αυτός αποφασίζει και αλλιώς από τη θέση του τρίτου. Εχουμε να κάνουμε με μια παγκόσμια οικονομική αναστάτωση.

Οικονομίες πολύ σφριγηλές όπως η αμερικανική, με παράδοση στους μηχανισμούς ελέγχου βλέπουμε να αναστατώνονται σήμερα. Τραπεζικοί σχηματισμοί ισχυρότατοι αναγκάζουν την πολιτεία να κινητοποιήσει ισχυρούς παρεμβατικούς μηχανισμούς για να μην προκύψει βαριά κοινωνική αναστάτωση. Επομένως, χρειάζεται από τους ιθύνοντες μεγάλη προσοχή όταν διατυπώνουμε κρίσεις και κριτική. Με αυτό το πνεύμα εκτιμώ ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι δύσκολο να τα επικρίνω με βεβαιό τητα και κατηγορηματικά, έστω και αν θα μπορούσα να έχω την άποψη ότι, ενδεχομένως, προσωπικά κάτι άλλο θα ήθελα να δω να γίνεται ή να αποφασίζεται.

-Θα συνεχίσετε να εκφράζετε δημόσια τις απόψεις σας ή είστε διατεθειμένος να βάλετε «φίμωτρο», όπως κάποιοι σας ζητούν μέσα από το κόμμα;

Μπορεί να ενοχλούνται κάποιοι που έχουν συνηθίσει να στρουθοκαμηλίζουν. Λέω την αλήθεια, αυτή που βγαίνει από την καρδιά μου, τη γνώση μου, την πολιτική ευπρέπεια και την εντολή που μου έχουν δώσει οι εκλογείς και συμπατριώτες μου. Αν χρησιμοποιήθηκε από κάποιους η λέξη «φίμωτρο», απαντώ ότι αυτό τοποθετείται για να αποφεύγουμε δαγκώματα ζώων. Οι σκέψεις και οι προτάσεις δημιουργούν συνθήκες υγείας στους κομματικούς μηχανισμούς.

-Κατά την άποψή σας, προέχει η παραταξιακή και κοινοβουλευτική συνείδηση από την κομματική πειθαρχία;

Δεν πιστεύω ότι κάποιος βουλευτής θέλει να συνδέσει το όνομά του πολιτικά, ιστορικά με ανατροπή της κυβέρνησης. Αυτή όμως η ισχνή πλειοψηφία δεν σημαίνει πολιτικό σιωπητήριο. Υπάρχει διαφορετική άποψη και θέση σε πολλά θέματα, που αποτελεί υγεία κομματική, αλλά υπάρχει πολιτική δεοντολογία και ευπρέπεια, που μας επιβάλλουν πολιτική συμμόρφωση -θα έλεγα προς τη λαϊκή εντολή. Δεν μου αρέσει ο όρος «κομματική πειθαρχία», γιατί πιστεύω ότι αναιρεί την κοινοβουλευτική ελευθερία που εκ του συντάγματος έχει ο κάθε βουλευτής.

-Σας βρίσκει σύμφωνο η άποψη Πολύδωρα ότι οι υπερέμπιστοι υπουργοί κάνουν ζημιά στον πρωθυπουργό;

Η δήλωση Πολύδωρα έχει ιστορική διαχρονική αλήθεια. Πάντοτε κάποιοι που περιστοίχιζαν αυτοκράτορες, αρχηγούς, πρωθυπουργούς από υπερβάλλοντα ζήλο προσφοράς υπηρεσιών ζημίωναν τους αξιωματούχους.

-Σας ακούσαμε να λέτε ότι ο μόνος υπουργός που βρίσκεται κοντά στον κόσμο είναι ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μήπως υπερβάλλετε;

Δεν το σχολίασα για να κολακέψω τον φίλο υπουργό. Αποτελεί όμως μια αλήθεια που μπορεί να διαπιστωθεί από τη γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου. Και αυτό βέβαια ερμηνεύεται ως εξής: οι υγειονομικοί σχηματισμοί είναι αφενός πολλοί σε όλη την επικράτεια και αφετέρου η δυναμική των προβλημάτων υγείας και η φύση τους απαιτούν άμεση παρουσία του υπουργού. Τα προβλήματα υγείας μπορεί να έχουν τεχνοκρατικό ύφος, υπερέχει όμως η κοινωνική διάσταση.

-Κάτι τελευταίο. Θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει πιο κοινωνική η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης;

Είναι γεγονός ότι η οικονομία μας δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση σήμερα. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε τις διεθνείς συγκυρίες και δεν παραγνωρίζεται ότι τα απόνερα αυτής της οικονομικής κρίσης επηρεάζουν και τη δική μας οικονομία, προστιθεμένων των εγγενών προβλημάτων που παρουσιάζει. Πρέπει να παρθούν μέτρα, των οποίων την τελική εικόνα δεν την έχουμε ακόμη γνωρίσει. Αυτά τα μέτρα όμως δεν πρέπει να θίγουν τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους, να έχουν κοινωνική διάσταση, ούτε να δημιουργούν προβλήματα στην αγορά.

proto thema

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2367&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 29.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote