Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : όχι στις πελατειακές σχέσεις και στους κουμπάρους…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : όχι στις πελατειακές σχέσεις και στους κουμπάρους… Εκτύπωση E-mail
29.09.08

Του Σάκη Σερέτη

Την ανάγκη να εργαστούμε όλοι μαζί για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, το βράδυ του Σαββάτου σε ομιλία του στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για μια «μονολιθική κυβέρνηση που θέλει να ελέγχει τα πάντα.

Δεν θέλουμε να ασχολούμαστε με τα σκάνδαλα. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα.
Η Ελλάδα είναι των Ελλήνων, με φιλότιμο, υπερηφάνεια, αξίες και σιγουριά για το μέλλον.
Για αυτό και πρέπει και έχω κάνει επανειλημμένα προτάσεις στον πρωθυπουργό, να εργαστούμε από κοινού για να χτυπήσουμε την διαφθορά, βάζοντας κανόνες για την λειτουργία του κράτους.
Αντίθετα βλέπουμε σήμερα ένα κράτος που δεν προστατεύει τον αδύνατο, την δημόσια περιουσία, τους θεσμούς, τα δάση και τις παραλίες του ελληνικού λαού .
Δεν χρειαζόμαστε πελατειακές σχέσεις, ούτε κουμπάρους και φίλους».
Ο κ.Παπανδρέου απέδωσε την παγκόσμια οικονομική αναταραχή σε «κρίση αξιών και θεσμών του νέο-συντηρητισμού, που έκανε τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους».
Επίσης εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες του κ.Χριστόφια για επίλυση του Κυπριακού, ενώ για το Σκοπιανό επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.
Επισημαίνοντας ότι και εκείνος «ανήκει στους Έλληνες της Διασποράς», αναφέρθηκε στην ανάγκη των ομογενών να αισθάνονται υπερήφανοι για την πατρίδα τους.
Τόνισε δε ότι , «η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα για να χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να αισθανόμαστε απαισιοδοξία και μιζέρια.
Δεν υπάρχει σχέδιο, όραμα, οδικός χάρτης για την πορεία μας, αλλά μόνο επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμού».

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε επίσης για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Σοσιαλιστική Διεθνής, με την δημιουργία επιτροπής οικονομικών επιστημόνων ,οι οποίοι
με επικεφαλής τον Νομπελίστα της Οικονομίας Τζόζεφ Στίγκλιτς, θα καταρτίσουν έναν σχέδιο που θα απεγκλωβίσει από την κρίση την παγκόσμια κοινότητα .

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε του έργου των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας τα εξής:
«Καταφέραμε πολλά και παρά τις αντιρρήσεις μεγάλων δυνάμεων βάλαμε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να υπάρχει σιγουριά.
Αλλά είναι απαράδεκτο το έτος 2008 να υπάρχει κατοχή στην Κυπριακή Δημοκρατία. Σήμερα ανοίγεται ένα παράθυρο ευκαιρίας. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Δημήτρης Χριστόφιας, είναι ένας ηγέτης με μεγάλους ορίζοντες και στόχους, που έχει καταφέρει με το κύρος του, να αποκτήσει τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας.
Μας συνδέει μια ιδιαίτερη και προσωπική και αγωνιστική φιλία και συνεργασία. Έχει την αμέριστη στήριξη την δικιά μου και του ΠΑΣΟΚ».
Πόλος έλξης για αρκετούς Ομογενείς η παρουσία του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κυριολεκτικά κατέκλυσαν την αίθουσα της Χιακής ομοσπονδίας, ενώ αισθητή ήταν και η παρουσία πολλών χουντοβασιλικών που το τελευταίο διάστημα χαριεντίζονται με εκπροσώπους του Πασόκ της περιοχής μας και ίσως έτσι να εξηγείτε και η παρουσία τους στις πρώτες θέσεις της αίθουσας.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2366&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 26.10.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote