Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πήραν το γάντι και του το πέταξαν πίσω
Πήραν το γάντι και του το πέταξαν πίσω Εκτύπωση E-mail
27.09.08

Λίγα λεπτά μετά το τελεσίγραφο Καραμανλή στους αντάρτες και το δυνατό χειροκρότημα, άρπαξαν κάποιοι το γάντι και του το πέταξαν πίσω προκαλώντας το προσωπικό ναυάγιό του. Επεσε μέσα στην παγίδα που έστησε στους άλλους.

Πιο σκληρός απ' όλους ήταν ο Πέτρος Τατούλης. Εριξε βόμβες κατευθείαν στην αυλή του Μαξίμου. Αμφισβήτησε κρίσιμες επιλογές του Κώστα Καραμανλή (σημαία διαφάνειας, μεσαίο χώρο, μεταρρυθμιστικό προφίλ) και ξαναζωγράφισε τον Θόδωρο Ρουσόπουλο με τα πιο μελανά χρώματα.

Ο υπουργός Επικρατείας βρέθηκε στο στόχαστρο και άλλων διαφωνούντων ή στελεχών είτε επειδή τον θεωρούν «ξένο σώμα» είτε για την επικοινωνιακή πολιτική που ακολούθησε.
Οι Πολύδωρας, Μιχαλολιάκος, Μανώλης και Πουπάκης δήλωσαν ότι δεν είναι αντάρτες, ότι στηρίζουν τον Καραμανλή, αλλά διεκδίκησαν την ελευθερία της γνώμης και της κριτικής.
Αναλυτικά:

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ: «Με τη σημαία της διαφάνειας εκλεγήκαμε και αυτήν θα θέλαμε να υπηρετήσουμε. Λίγοι και γνωστοί τυχοδιώκτες όμως, παρεισέφρησαν στο κόμμα και με όχημα το κόμμα έκαναν φέουδα και τους ενδιέφερε μόνο να υπηρετήσουν τους προσωπικούς τους θώκους. Ζήτησα διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να μην φτάσουμε ώς εδώ. Αντί όμως κάποιοι να διορθώσουν τη μουσική, προτίμησαν να πυροβολήσουν τον πιανίστα. Αυτή η επικοινωνιακή πολιτική, που απέδωσε πολλά ιδιωτικά οφέλη στους εμπνευστές, αφαίρεσε από την πολιτική την ουσία και τη συρρίκνωσε. Αλλά στο τέλος, η εικόνα δεν κρύβει την αλήθεια. Μίλησα αυστηρά πολιτικά. Δεν εισακούστηκα. Και το γεγονός ότι επέλεξα να τα πω σε εσάς τον ίδιο, κύριε πρόεδρε, κανείς δεν έχει άλλοθι να λέει ότι δεν γνώριζε -κανείς δεν μπορεί να παριστάνει τη φυλακισμένη στον Πύργο βασιλοπούλα. Οι μεταρρυθμίσεις αργούν, οι μεταρρυθμίσεις έμειναν πίσω. Ποιοι παρεμποδίζουν; Οχι, πάντως, εμείς που αγωνιστήκαμε να σπάσουν τα φέουδα. Αλλο είναι το βαθύτερο πρόβλημα. Με την παντελή απουσία ιδεολογίας μεταρρυθμίσεων, δεν έχουμε εξηγήσει στον ελληνικό λαό το ευρύτερο σχέδιο. Ο μεσαίος χώρος και ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός δεν απαντούν ούτε στα δευτερεύοντα. Πώς θα επανιδρύσουμε το κράτος, αν δεν δώσουμε απαντήσεις πώς θέλουμε τη δική μας επανίδρυση. Για τις βαθύτερες κρίσεις που βιώνουμε, τον ιδεολογικό καμβά και τον ρόλο μας όχι σε επίπεδο ηθικιστικής ρητορείας αλλά ως πραγματικό φαινόμενο, πρέπει να προχωρήσουμε στη χάραξη μιας νέας στρατηγικής -τώρα να τα συζητήσουμε- άλλος χρόνος δεν υπάρχει. Η παράταξή μας δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Η αδράνεια δεν είναι επιλογή, τα σκουπίδια κάτω από το χαλί δεν είναι επιλογή, να ανοίξουμε το παράθυρο και να διώξουμε τις αράχνες και τα ποντίκια που μας ροκανίζουν».
ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: «Είμαι ο Βύρων Πολύδωρας. Σας συστήνομαι για να μην είμαστε ξένοι ο ένας στον άλλον κι ακόμη χειρότερα, εγώ ξένος στο σπίτι μου. Θα σας πω ένα μύθο του Αισώπου. Είναι η πηρωθείσα έλαφος, η οποία, έχοντας χάσει το ένα μάτι, πήγαινε παραλία παραλία, έχοντας το τυφλό μάτι προς τη θάλασσα, πιστεύοντας ότι η απειλή είναι από τη στεριά. Ωσπου εμφανίστηκε βαρκάρης που την εξετόξευσε. Ηθικό δίδαγμα: Μην προσαρμόζεις τις αντικειμενικές συνθήκες στις δικές σου ανάγκες. Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό, αλλά δεν γινόμαστε θώρακας για τις βολές που δεχόμαστε από τους βαρκάρηδες. Η Μαριέττα και εγώ επληρώσαμε το τίμημα - δεν πιστεύω ότι φαντάζεται, κανείς ότι μαχόμεθα για υπουργεία. Εγώ πλήρωσα και το τίμημα με το θάνατο του αδελφού μου, που δεν ήθελε έναν αδελφό υπουργό λοιδορούμενο συστηματικά και ίσως υποβολιμαία. Μένω στην παράταξη και είμαι υπερήφανος για την παράταξη. Ο Πολύδωρας δεν είναι εχθρός ή αντάρτης ή υπονομευτής».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ: «Δεν διεκδικώ τον ρόλο του αντάρτη, διεκδικώ να είμαι στρατιώτης της παράταξης, να τα έχω καλά με τη συνείδησή μου και να υπηρετώ τις αξίες αυτής της παράταξης. Μπορεί και με υπερβολικό τρόπο. Περνάμε κρίση, δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Κρίση που οφείλεται και σε παραλείψεις δικές μας και σε λάθη μας. Μήπως έχουμε απογοητεύσει, μήπως έχουμε φοβίσει τον κόσμο; Γιατί η ακρίβεια είναι μεγάλη, οι διαρροές για τα μέτρα, ό,τι γίνεται με τα καύσιμα, δυσκολεύουν τον πολίτη. Η δύναμη της παράταξης, η ισορροπία στις ιδεολογίες. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός έχει υποχωρήσει».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: «Μπορεί ο Μιχαλολιάκος να είναι αντάρτης, μπορεί να είναι υπονομευτής; Σε μια περίοδο σκληρής εσωστρέφειας ο Αβέρωφ είπε: Εγώ είμαι στρατιώτης, ούτε δεκανέας, ούτε λοχίας. Στρατιώτης με δικαίωμα γνώμης. Οσο επικίνδυνο είναι κάποιοι εξωθεσμικοί παράγοντες να προσπαθούν να δημιουργήσουν κρίση, άλλο τόσο είναι κάποιοι χωρίς πραγματικό θεσμικό ρόλο να εισχωρούν και να στιγματίζουν πρόσωπα και αξίες στην παράταξη».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΠΑΚΗΣ (πρόεδρος ΔΑΚΕ): «Οι όποιες διαφορές μας δεν είχαν να κάνουν ούτε με τις βασικές ιδεολογικές διαφορές ούτε με πρόσωπα, αλλά μας ενοχλούν συγκεκριμένες πρακτικές». *

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2357&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote