Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οι ΗΠΑ στηρίζουν τον Νίμιτς
Οι ΗΠΑ στηρίζουν τον Νίμιτς Εκτύπωση E-mail
26.09.08

«Υπάρχει ενθάρρυνση προς όλες τις μεριές να προχωρήσει η διαπραγματευτική διαδικασία υπό τον κ. Νίμιτς, την οποία δήλωσε η κ. Ράις καθαρά ότι υποστηρίζει».

Αυτό δήλωσε η Ντ. Μπακογιάννη μετά τη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με την αμεριακανίδα ομόλογό της, αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Πέραν του Σκοπιανού, τα θέματα που έθεσε η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν, πέραν τα εξής: τα Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και περιφερειακά ζητήματα, όπως το πρόβλημα στη Γεωργία και γενικότερα η κατάσταση στον Καύκασο, ενώ συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ρωσίας και το Μεσανατολικό.

Μετά τις συνομιλίες με την Κ. Ράις η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να εκθέσω αναλυτικά στην Αμερικανίδα υπουργό το θέμα του Κυπριακού, για το οποίο ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις -όπως ξέρετε, ο Πρόεδρος Χριστόφιας πήρε συγκεκριμένη πρωτοβουλία-, και τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην επιτυχία των διαπραγματεύσεων και στη στήριξη του Ελληνοκύπριου ηγέτη».

Σε ερώτηση, πώς βλέπουν οι Αμερικανοί και συγκεκριμένα η κ. Ράις τις συνομιλίες του Κυπριακού και την προτροπή του προέδρου Χριστόφια να ασκηθεί επιρροή προς την Άγκυρα για να υπάρξει νέο κλίμα στις συνομιλίες, η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «Η αίσθησή μου είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται πολύ ώστε να υπάρξει επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων αυτών και πιστεύω ότι προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούν. Αλλά, δεν είναι δικό μου θέμα να μιλάω για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εμένα η δουλειά μου είναι να εκθέσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ελληνικές θέσεις και αυτό έγινε με κάθε λεπτομέρεια».


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2353&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 26.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote