Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σοβαρή εμπλοκή στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Σοβαρή εμπλοκή στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων Εκτύπωση E-mail
13.05.07
Σοβαρή εμπλοκή παρατηρείται στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, καθώς όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυβέρνηση της Ιορδανίας προχώρησε, αργά το Σάββατο το βράδυ, στην άρση της αναγνώρισης του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου.

 Η ανακοίνωση της άρσης της αναγνώρισης έγινε από το γραφείο του Ιορδανού πρωθυπουργού, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

 Η Αθήνα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, ενώ στα Ιεροσόλυμα μετέβη ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, ο όποιος είδε τον κ. Θεόφιλο, αλλά θα έχει και επαφές με αξιωματούχους της ιορδανικής κυβέρνησης, καθώς την άρση δεν έχει επικυρώσει ακόμη ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα. 

 Πάντως, επαφές με την κυβέρνηση του Αμμάν έχει και η υπουργός Εξωτερικών, κα. Ντόρα Μπακογιάννη από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται.

Επίσης, σε ανακοίνωση του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει χαρακτηριστικά ότι παρακολουθεί με προβληματισμό τις εξελίξεις, ενώ εμμέσως κάνει λόγο και για ευθύνη του Πατριάρχη, όσον αφορά στις αποφάσεις που λαμβάνει.  

 Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της αναγνώρισης του κ. Θεόφιλου είχε τεθεί ξανά προ ημερών και η κρίση είχε δείξει σημάδια εκτόνωσης.

 Μάλιστα, η ελληνική κυβέρνηση είχε, τότε, διαβεβαιώσει ότι το Αμμάν δεν θα προχωρούσε σε αυτήν την ενέργεια, μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών με τον Ιορδανό ομόλογο της. 

 Την άρση της αναγνώρισης του Πατριάρχη Ιεροσολύμων είχαν ζητήσει Αραβες ορθόδοξοι, καθώς υποστηρίζουν ότι ο κ. Θεόφιλος δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε πριν από την εκλογή του το 2005.   

 πηγή: Ant1

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=235&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 20.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote