Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow 13 αυτοκίνητα έχει ο ΜακΚέιν!
13 αυτοκίνητα έχει ο ΜακΚέιν! Εκτύπωση E-mail
25.09.08

Οι Αμερικανοί ανησυχούν όλο και περισσότερο για την οικονομική κατάσταση. Αναμενόμενο ήταν, μεσούσης μιας τέτοιας κρίσης, ο Τζον ΜακΚέιν να εγκαλείται για τα 13 (!) αυτοκίνητα που διαθέτει- και κυρίως για το γιαπωνέζικο που πήρε στην κόρη του προκαλώντας την μήνι των εργαζόμενων στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Πριν από έναν μήνα ο Τζον ΜακΚέιν δεν θυμόταν πόσα σπίτια έχει στην ιδιοκτησία του. Σε περίπτωση που ερωτηθεί, το περιοδικό «Νewsweek» φρόντισε να υπενθυμίσει στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών ότι διαθέτει 13 αυτοκίνητα. Η αποκάλυψη εν μέσω της οικονομικής κρίσης δημιουργεί ασφαλώς πρόβλημα στους Ρεπουμπλικανούς. Περισσότερο και από τον αριθμό των αυτοκινήτων, όμως, ο ΜακΚέιν εγκαλείται για το γεγονός ότι δύο από αυτά είναι ξένης προέλευσης. Ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ντιτρόιτ, καρδιά της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ότι «σε όλη του τη ζωή αγόραζε αμερικανικά αυτοκίνητα». Οι Δημοκρατικοί κατήγγειλαν το γεγονός και οι συνδικαλιστές κατηγόρησαν τον ΜακΚέιν για υποκρισία, κυρίως διότι αγόρασε στην κόρη του Μέγκαν ένα γιαπωνέζικο Τoyota Ρrius. Αν και η εξήγηση ηχεί ελάχιστα πειστική, εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών υποστήριξε ότι ο υποψήφιος του κόμματος δεν είπε ψέματα, καθώς τα αυτοκίνητα είναι στο όνομα της γυναίκας του. Η πάμπλουτη Σίντι ΜακΚέιν έχει στο όνομά της 11 αυτοκίνητα- αν και φυσικά δεν κάθεται πίσω από το τιμόνι διότι διαθέτει οδηγό. Το αυτοκίνητο του Τζον ΜακΚέιν είναι μια Κάντιλακ CΤS του 2004.
Η οικονομική κρίση
Οι δημοσκοπήσεις, πάντως, συνεχίζουν να δείχνουν ότι το βασικό μέλημα των Αμερικανών ψηφοφόρων είναι η οικονομία και ο Μπάρακ Ομπάμα ο καταλληλότερος να τη διαχειριστεί. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CΝΝ, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θεωρείται ικανός να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση από το 49% των ερωτηθέντων, ενώ τον Τζον ΜακΚέιν εμπιστεύεται το 43%. Ένας στο δύο ψηφοφόρους θεωρεί υπεύθυνους τους Ρεπουμπλικα- νούς για την οικονομι- κή κρίση. Το ευ νοϊκό κλίμα για τον Μπάρακ Ομπάμα αποτυπώνεται και στην πρόθεση ψήφου, καθώς προηγείται με 51% έναντι 46% του ΜακΚέιν, όταν δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας πριν από δύο εβδομάδες έδειχνε τους δύο αντιπάλους ισόπαλους. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών κερδίζει, επίσης, τη μάχη στο Κολοράντο, το Μίσιγκαν, τη Μινεσότα και το Γουισκόνσιν, τέσσερις πολιτείες που θεωρούνται κλειδιά για την αναμέτρηση της 4ης Νοεμβρίου.

Μια άλλη δημοσκόπηση, ωστόσο, προκαλεί ανησυχία στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, καθώς δείχνει ότι ο Μπάρακ Ομπάμα θα μπορούσε να χάσει έως και 6 μονάδες την ημέρα των εκλογών εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του. Τουλάχιστον αμηχανία προκαλούν στους Δημοκρατικούς δηλώσεις του Μπιλ Κλίντον κι ενώ ο υποψήφιος του κόμματος εξακολουθεί να δυσκολεύεται να κερδίσει τους υποστηρικτές της Χίλαρι.

Σε δηλώσεις του, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τα χαρίσματα της Σάρας Πέιλιν, δηλώνοντας ότι κατανοεί γιατί είναι τόσο δημοφιλής και γιατί ο κόσμος ταυτίζεται μαζί της, ενώ εξέφρασε τον προσωπικό θαυμασμό του για το πρόσωπό της: «Χαίρομαι- είπε μεταξύ άλλων- διότι αγαπάει την κόρη της και δεν ντρέπεται γι΄ αυτήν». Ο πρώην πρόεδρος δεν παρέλειψε να ρίξει καρφί και για την αντιπροεδρία: η Χίλαρι Κλίντον «θα ήταν η καλύτερη επιλογή πολιτικά» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι η σύζυγός του προτιμά τον ρόλο της γερουσιαστού της Νέας Υόρκης από αυτόν της αντιπροέδρου. Ο Μπάρακ Ομπάμα δέχθηκε ένα είδος εσωκομματικού χτυπήματος και από τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έσπευσε να χαρακτηρίσει μια αρνητική διαφήμιση για τον Τζον ΜακΚέιν «αποκρουστική».

τα νεα

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2348&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote