Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στην ΚΕ τα "ανοιχτά θέματα"
Στην ΚΕ τα "ανοιχτά θέματα" Εκτύπωση E-mail
24.09.08

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Παρασκευή αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για την εσωκομματική συζήτηση στη ΝΔ, αλλά και την κριτική που διατυπώνεται το τελευταίο διάστημα από στελέχη και βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης.

Το επιτελείο του Πρωθυπουργού, απορρίπτοντας τα σενάρια ανασχηματισμού ή εκλογών, επικεντρώνεται στην ανάδειξη θεμάτων πραγματικής πολιτικής, όπως λέει και διαμηνύει ότι έχει λάβει τα μηνύματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Στη συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής της ΝΔ την Παρασκευή παραπέμπει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τη συζήτηση όλων των ανοιχτών θεμάτων στην κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών, που συγκεντρώνει πολλά εσωκομματικά βέλη, επανέλαβε ότι εργάζεται με ορίζοντα τετραετίας και δήλωσε ότι η "πολιτική μας θα δικαιωθεί από τις εξελίξεις". Στο ΠΑΣΟΚ χαράσσουν τη στρατηγική τους με σημεία αιχμής τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, ενώ στην επικαιρότητα βρίσκονται και πάλι τα σενάρια συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Μεϊμαράκης: Χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις

 

Ο κ. Μεϊμαράκης σε δηλώσεις του μετά την Κυβερνητική Επιτροπή έκανε λόγο αρκετές φορές για διαδικαστικά ζητήματα για τα οποία εν τέλει θα αποφασίσει ο Πρωθυπουργός, ενώ έθεσε την Κεντρική Επιτροπή ως το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο, στο οποίο θα πρέπει τεθούν ανοιχτά ζητήματα, να σταματήσει η εσωκομματική γκρίνια, έτσι ώστε να γίνει ένα νέο ξεκίνημα και ακολούθως κυβέρνηση και κόμμα να προχωρήσουν στο νέο πρόγραμμα.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, αναφερόμενος στις ερμηνείες που δόθηκαν σε τηλεοπτική συνέντευξή του την Δευτέρα στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι "δεν μπορεί η καλοπροαίρετη διάθεση αυτοκριτικής να παρερμηνεύεται ως βολές ή πυροβολισμοί ή ο,τιδήποτε". Ο Υπουργός είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, πως "εγώ δεν είμαι αναντικατάστατος και δεν θεωρώ ότι μπορεί ένας υπουργός να είναι αναντικατάστατος".

Το να μπορείς, πρόσθεσε, να επισημάνεις τις όποιες παραλείψεις υπάρχουν και να διορθωθούν, είναι μέσα στις υποχρεώσεις σου, όπως και να καταθέτεις προτάσεις.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού στην παρούσα φάση, διότι, όπως εξήγησε, πρόκειται για θεσμική παρέμβαση, που αφορά τη λειτουργία της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, λειτουργεί καλά.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο υπ. Εθνικής Άμυνας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο καθένας διατυπώνει τις προτάσεις του και πρόσθεσε ότι η επικοινωνιακή ομάδα συνεδριάζει κάθε πρωί στις 8.30 στο Ζάππειο με εκπροσώπους όλων των υπουργείων.

Πρόσθεσε επίσης ότι νωρίτερα στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκε με τον κ. Μεϊμαράκη. "Γίνεται όπως πάντα καλή συζήτηση και προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ υπουργών της Κυβέρνησης".

Την συνεδρίαση της ΚΕ θα ακολουθήσει και σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος εν’ όψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

ΠΑΣΟΚ: Κριτική για κοινωνία - οικονομία

 

Με επαναφορά στην κοινωνική ατζέντα και πεδίο μάχης τον προϋπολογισμό κάνει τον πολιτικό σχεδιασμό του το ΠΑΣΟΚ. Όλες οι πολιτικές εξελίξεις εξετάστηκαν τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι στιγμή για πανηγυρισμούς, μετά τα θετικά μηνύματα των δημοσκοπήσεων, αλλά ώρα για πολλή δουλειά.

Σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε τη θέση του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας όμως ότι πρώτα πρέπει να διαλευκανθούν όλα τα σκάνδαλα της κυβέρνησης.
"Όπως φαίνεται, το σύστημα καταρρέει και καταρρέει με πάταγο. Ο κλοιός γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτικός για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Ελληνικός λαός ξέρει πια ότι δεν μπορεί να περιμένει καμιά λύση για τα προβλήματά του από τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χ. Παπουτσής, ερωτηθείς σχετικά με το κλίμα στη ΝΔ.
 
 
Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος δήλωσε: "Το ποιος εναγωνίως προσπαθεί να αντικαταστήσει την πραγματική πολιτική με την κενή υποσχεσιολογία, το λαϊκισμό και το μηδενισμό, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες. Απέναντι στα γνώριμα κούφια λόγια του ΠΑΣΟΚ, η Κυβέρνηση συνεχίζει σταθερά στο δρόμο του έργου και του αποτελέσματος, στο δρόμο της πραγματικής πολιτικής που υπαγορεύουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες".


Εν τω μεταξύ, στην επικαιρότητα βρίσκονται και πάλι τα σενάρια για συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου βρισκόταν τη Δευτέρα, ο Αλέκος Αλαβάνος, επανέλαβε ότι τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης οφείλουν να προτάξουν σειρά κοινών ζητημάτων απέναντι στη Ν.Δ. και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι κλείνει την πόρτα της συνεργασίας.

Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 η Βάσω Παπανδρέου δήλωσε ότι η πρόταση Αλαβάνου αποτελεί κίνηση τακτικής μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Επικοινωνιακή χαρακτήρισε την κίνηση Αλαβάνου και ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ευρύτερη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε στη ΝΕΤ 105.8 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.


ΕΡΤ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2346&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 25.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote