Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σοκ στη Φινλανδία
Σοκ στη Φινλανδία Εκτύπωση E-mail
23.09.08

Νέο μακελειό σε σχολείο στη Φινλανδία. Εννέα είναι οι νεκροί από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη σε επαγγελματικό λύκειο στο Καουαγιόκι της Φινλανδίας, όπως έγινε γνωστό από τα ΜΜΕ. Όλα τα θύματα είναι μαθητές του σχολείου, σύμφωνα με το φινλανδικό πρακτορείο ειδήσεων STT.

Ο δράστης, ένας νεαρός 22 ετών ο οποίος άνοιξε πυρ αδιακρίτως στο σχολείο, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, αλλά είναι ακόμη ζωντανός, δήλωσε υπεύθυνος του δήμου του Καουαγιόκι.

Εισέβαλε στο λύκειο, όπου φοιτούν περίπου 200 μαθητές, με το αυτόματο όπλο και φορώντας μία μάσκα του σκι.το προφίλ του δράστη αντιστοιχεί με εκείνο ενός 22χρονου σπουδαστή, ο οποίος εικάζεται ότι ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο 2 ώρες πριν την επίθεση στο οποίο εμφανίζεται να πυροβολεί εναντίον ενός στόχου. Ο δράστης είχε επίσης «ανεβάσει» φωτογραφίες σε ιστοσελίδα, στις οποίες ήταν οπλισμένος, ενώ ανάμεσά τους υπήρχε και μία φωτογραφία του σχολείου όπου έγινε το μακελειό. Ο σπουδαστής είχε ανεβάσει και άλλα βίντεο στο διαδίκτυο, στα οποία έλεγε ότι τα ενδιαφέροντά του περιστρέφονται γύρω από «τα κομπιούτερ, το σεξ και τα όπλα».

Το σχολείο βρίσκεται στο Καουαγιόκι, μια πόλη 14.000 ανθρώπων, που βρίσκεται σε απόσταση 360 χιλιομέτρων δυτικά του Ελσίνκι.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε στη Φινλανδία και τον Νοέμβριο του 2007, όταν μαθητής γυμνασίου, κοντά στο Ελσίνκι, σκότωσε οκτώ ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2341&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote