Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Νέο βιβλίο Σημίτη Εκτύπωση E-mail
13.05.07
Αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, με τίτλο «Η δημοκρατία σε κρίση;» δημοσιεύονται στο Βήμα της Κυριακής.

Το βιβλίο περιέχει τμήματα της ομότιτλης ομιλίας που εκφώνησε ο κ. Σημίτης στις 16 Ιανουαρίου του 2007, σε διάλεξη του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ) και αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και στις σχέσεις των πολιτικών κομμάτων με τους πολίτες.

 Ο πρώην πρωθυπουργός, αναφέρει στο βιβλίο του ότι η «εξασφάλιση απασχόλησης είναι όλο και πιο δύσκολη χωρίς συνεχή, δια βίου επιμόρφωση», ότι «τα σχέδια για τη νέα εποχή είναι ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων.

Αυτές όμως έχουν παραιτηθεί από τον ενεργό ρόλο του διαμορφωτή των πολιτικών εξελίξεων», ότι «η αποστασιοποίηση των κομμάτων από τα προβλήματα αποστασιοποιεί τους πολίτες από την πολιτική.

Το αντίδοτο στην ΄΄κρίση΄΄ είναι η ΄΄επαναπολιτικοποίηση της πολιτικής΄΄. Η στροφή από τις δηλώσεις προθέσεων που ικανοποιούν όλους, στην πάλη για την ουσιαστική λύση των προβλημάτων», αλλά και ότι «η αποκαλούμενη ΄΄κρίση της δημοκρατίας΄΄ δεν οφείλεται σε εγγενή αδυναμία του θεσμού της δημοκρατίας να λειτουργήσει ομαλά υπό νέες συνθήκες.

Σχετίζεται με τις πολυσυλλεκτικές τακτικές των κομμάτων και την προσπάθειά τους να περιορίσουν την πολιτική δραστηριοποίηση των πολιτών σε ένα πλαίσιο που το ελέγχουν». 

 flash

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=234&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 20.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote