Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ζητούν αλλαγή εκλογικού νόμου Εκτύπωση E-mail
13.05.07
Να αλλάξει ο εκλογικός νόμος τώρα, ώστε να ενισχύεται η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος στις προσεχείς εκλογές, προτείνει, μέσω του Τύπου της Κυριακής, ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας στον Γ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, δηλώνει ότι η κυβέρνηση πορεύεται με χρονοδιάγραμμα τετραετίας και εκτιμά ότι η Βουλή δεν θα συγκροτηθεί με βάση τις σημερινές δημοσκοπήσεις. 

Πρωτοβουλία για αλλαγή του εκλογικού νόμου τώρα ζητεί και ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, πιστεύοντας ότι πρέπει να καθιερωθεί ένα πάγιο εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει από αυτές τις εκλογές.

 Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, βλέπει κάλπες προς το τέλος της τετραετίας, ενώ επικρίνει εμμέσως κάποιους συναδέλφους του, λέγοντας ότι βιάστηκαν να ανοίξουν το κεφάλαιο της διαδοχής στη ΝΔ. Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο υπουργός Υγείας είπε: «Επρεπε να επιμείνουμε στην ενισχυμένη αναλογική, για να έχουμε βιώσιμες και σταθερές κυβερνήσεις».

 Ο υπουργός Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκης δεν αποκλείει κάλπες τον Σεπτέμβριο, μιλώντας στο Εθνος της Κυριακής, λέγοντας πως είναι πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας. 

Αντί πρόωρων εκλογών, ευρύτατο ανασχηματισμό προτείνει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης. «Κάποιοι υπουργοί θεωρούν το υπουργείο φέουδο. Ενα ταρακούνημα της κυβέρνησης αυτήν την ώρα, ασφαλώς δεν θα έβλαπτε», τονίζει μέσω της Καθημερινής της Κυριακής.

 Εκτιμά ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας και καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει στο λαό τι θα κάνει τη δεύτερη τετραετία.

 Ο ανασχηματισμός αποτελεί προνόμιο του πρωθυπουργού, δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης, επαναλαμβάνοντας «οι εκλογές στην ώρα τους».

 Δημοψήφισμα για τη δημοκρατία οι εκλογές, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε ότι οι υπουργοί του θα γνωρίζουν ότι είναι προσωρινοί διαχειριστές του πλούτου του λαού.

Αναλυτικά.

 «Ο κ. Καραμανλής ένα πράγμα μόνο καλείται να αποφασίσει. Οχι εάν θα γίνουν ή όχι εκλογές, αλλά πόσο μακρά αντέχει να είναι η προεκλογική περίοδος που θα μας οδηγήσει ούτως ή άλλως σε εκλογές.

Τα υπόλοιπα νομίζω είναι περιττά. Είναι επανάληψη στερεοτύπων που δεν σημαίνουν τίποτα», δήλωσε ο Β. Βενιζέλος, ο οποίος πρόσθεσε: «Για να κάνει μια κυβέρνηση ανασχηματισμό πρώτον πρέπει να έχει απόθεμα προσώπων, δεύτερον πρέπει να έχει απόθεμα πολιτικών.

Ο κ. Καραμανλής αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απόλυτη αμηχανία. Δεν έχει ούτε πρόσωπα τα οποία να εμπιστεύεται ούτε πολιτικές που να δώσουν αέρα στην κυβέρνηση».

 Την ίδια ώρα το Εθνος της Κυριακής γράφει πως αν η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ φτάσει το 2% μέχρι το τέλος Μαϊου, τότε ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει άμεσα σε εκλογές, με πιθανότερη ημερομηνία την 24η Ιουνίου.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Καραμανλής αναμένεται να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις αμέσως μετά την επιστροφή του από την Αυστραλία, στις 28 Μαϊου, και αφού προηγουμένως μελετήσει τις έρευνες που θα του παραδώσουν οι συνεργάτες του και ακούσει τις απόψεις κορυφαίων υπουργών, η πλειονότητα των οποίων θεωρεί πλέον δεδομένη την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είτε στις 24 Ιουνίου είτε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 Στο μεταξύ, το Βαρόμετρο της VPRC, που έγινε στις 7 και 8 Μαΐου για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής της Κυριακής, δείχνει το κυβερνών κόμμα (42,5%) να προηγείται τρεις μονάδες στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΠΑΣΟΚ (39,5%).

Επίσης, η ΝΔ εξακολουθεί να διαθέτει υπεροχή έναντι του ΠΑΣΟΚ στην παράσταση νίκης, καθώς το 58% θεωρεί σίγουρη την επανεκλογή της έναντι 19% του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Κ. Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με 46% έναντι 28% του Γ. Παπανδρέου. 

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, το ΚΚΕ παίρνει ποσοστό 6,5% στην πρόθεση ψήφου, ο Συνασπισμόςε 5% και ο ΛΑΟΣ 3,5%.

 Την Τρίτη πραγματοποιείται 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Κλειστός ο δημόσιος τομέας, προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ θα σιγήσουν τα μέσα ενημέρωσης. 

  flash

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=233&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 20.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote