Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τραγωδία από έκρηξη στο "Μarriot" του Ισλαμαμπάντ
Τραγωδία από έκρηξη στο "Μarriot" του Ισλαμαμπάντ Εκτύπωση E-mail
21.09.08

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε μπροστά από ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία στο Ισλαμαμπάντ, το "Marriot", ανακοινώθηκε από την αστυνομία προς το Γαλλικό Πρακτορείο σε ένα προσωρινό απολογισμό.

Αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχοι ανέφεραν ότι πρόκειται προφανώς για επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά του "πεντάστερου" ξενοδοχείου στην πακιστανική πρωτεύουσα.

"Είδα ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει στην κεντρική είσοδο και ακολούθησε έκρηξη"είπε ένας από τους τραυματίες αυτόπτες μάρτυρες πριν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Οι τραυματίες ξεπερνούν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους 200, αλλά ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός ακόμη αφού πολλοί είναι οι παγιδευμένοι μέσα στο ξενοδοχείο που από τις φλόγες έχει καταστραφεί εν μέρει και ενδέχεται να καταρρεύσει.
Το πολυτελές ξενοδοχείο που βρίσκεται σε μία περιοχή όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι μεγάλα, βρίσκεται περί τα 500 μέτρα από τις κατοικίες του προέδρου και του πρωθυπουργού.

Λίγες ώρες νωρίτερα,ο πρωθυπουργός Ασίφ Αλί Ζαρντάρι έκανε την πρώτη του ομιλία στο κοινοβούλιο ,μερικές εκατοντάδες μέτρα ανατολικά του ξενοδοχείου τονίζοντας ότι η τρομοκρατία πρέπει να ξερριζωθεί.

Η πυργκαγιά εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη σε τουλάχιστον δύο σημεία του ξενοδοχείου με τα 290 δωμάτια που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Μετά την έκρηξη δημιουργήθηκε ένας κρατήρας στον δρόμο που γέμισε από συντρίμια.

Γυναίκες, παιδιά και αλλοδαποί είναι μεταξύ των νεκρών και ότι πολλά από τα θύματα πήδηξαν από τον 3ο και τον 4ο όροφο του εξαώροφου κτιρίου που τρείς ώρες μετά την έκρηξη συνέχιζει να φλέγεται σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.


Από την έκρηξη κατέρρευσε η οροφή του εστιατορίου όπου την ώρα εκείνη 200 με 300 άτομα γευμάτιζαν.

Συμπαράσταση από Ε.Ε

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την συμπάθειά της προς τους συγγενείς των θυμάτων της σημερινής βομβιστικής επίθεσης στο πολυτελές ξενοδοχείο Μάριοτ στο Ισλαμαμπάντ που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους.
Σε ανακοίνωση από την προεδρία της ΕΕ,που το εξάμηνο αυτό ασκείται από την Γαλλία,αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση "θα σταθεί στο πλευρά του Πακιστάν περισσότερο από κάθε άλλη πλευρά"στον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας.
Η αστυνομία στο Ισλαμαμπάντ ανακοίνωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επίθεση στο ξενοδοχείο ήταν έργο προφανώς καμικάζι που οδηγούσε αυτοκίνητο παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.
 
 
Ο νέος πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Αλι Ζαρνταρί υποσχέθηκε σήμερα ότι η επίθεση αυτοκτονίας που είχε αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 60 άνθρωποι σήμερα στο ξενοδοχείο Μάριοτ δεν θα αλλάξει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να συνεχίσει να πολεμάει τους "τρομοκράτες"που πρόσκεινται στην Αλ Κάϊντα.

Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει...

 

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα την βομβιστική επίθεση στο ξενοδοχείο Μάριοτ και ανέφερε ότι "υπενθύμισε την απειλή που όλοι αντιμετωπίζουμε".

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν με κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Ισλαμαμπάντ.Οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Πακιστάν που αντιμετωπίζει αυτή την πρόκληση",είπε ο εκπρόσωπος Γκόρντον Τζοντρόου.

Ο πρόεδρος Μπους, που ενημερώθηκε για την επίθεση από την σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας Στέφεν Χάντλει, διαβίβασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων. Ο αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να συναντηθεί την Τρίτη στην Νέα Υόρκη με τον νεοεκλεγέντα πακιστανό πρωθυπουργό Αλι Ζαρντάρι πριν από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Κατά την επίθεση ,που σημειώθηκε στις 16:30,ώρα Ελλάδας, τουλάχιστον έξι Γερμανοί τραυματίστηκαν ,ανακοινώθηκε από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο.


ert

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2329&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote