Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Διαψεύδουν τα σενάρια ανασχηματισμού
Διαψεύδουν τα σενάρια ανασχηματισμού Εκτύπωση E-mail
18.09.08

Τα επιτελεία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων μελετούν με προσοχή τις επόμενες κινήσεις τους με στόχο, η μεν Νέα Δημοκρατία να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να αποκτήσει και πάλι προβάδισμα, το δε ΠΑΣΟΚ να εδραιώσει τον θετικό αντίκτυπο από την εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου και τα μέτρα που παρουσίασε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στην δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν βρίσκεται στα σχέδια του ανασχηματισμός, ενώ η αντιπολίτευση επαναλαμβάνει ότι χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες για να δοθεί λύση στην υφιστάμενη κρίση.

Δεν βλέπει ανασχηματισμό ο κ. Σουφλιάς

 

Την υλοποίηση με ταχύτερους ρυθμούς του κυβερνητικού έργου προτάσσουν υπουργοί και βουλευτές της Ν.Δ. ενώ την ίδια ώρα διαψεύδονται τα σενάρια περί ανασχηματισμού.

Μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που έδωσε το πράσινο φως για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής ο Γ. Σουφλιάς δήλωσε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να δουλέψει όσο το δυνατό καλύτερα για να αντιμετωπίσει τη κατάσταση. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανέφερε ότι δεν βλέπει τώρα ανασχηματισμό, αν και όπως σημείωσε αυτό είναι θέμα αρμοδιότητας του Πρωθυπουργού.

Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο υπουργός Άμυνας Β. Μεϊμαράκης που είπε ότι η Κυβέρνηση ανεξαρτήτως κλίματος έχει αναλάβει τη δέσμευση να υλοποιήσει τη πολιτική της και ότι από εκεί και πέρα γίνονται κινήσεις που δείχνουν κατανόηση και εκτόνωση.

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τα σενάρια ανασχηματισμού παρέπεμψε στη δήλωση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο οποίος είχε τονίσει ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα.

Παραίτηση Μάρας Ζαχαρέας

 

Ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρθηκε και στην παραίτηση της συζύγου του, Μάρας Ζαχαρέα, από τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, τονίζοντας πως πρόκειται για θέμα με ιδιαιτερότητα, στο οποίο δεν θα αναφερθεί ο ίδιος στο press room και από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

"Η δήλωσή της ήταν αναλυτική και ίσως καλύτερη από πολλές δικές μου δηλώσεις στο παρελθόν", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος, ενώ, με αφορμή παρεμφερή ερώτηση, πρόσθεσε ότι "η κα Ζαχαρέα παραιτήθηκε από το μέσο στο οποίο εργαζόταν και όχι από την κυβέρνηση".

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να παραιτηθεί ο κ.Ρουσόπουλος, ο κ. Σουφλιάς αναρωτήθηκε γιατί να παραιτηθεί και πρόσθεσε ότι για να παραιτηθεί κάποιος πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι.

Σημείωσε δε ότι αυτό το θέμα δεν το χει συζητήσει ούτε με τον κ. Ρουσόπουλο, ούτε με τον Πρωθυπουργό.



Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ

 

Στο ΠΑΣΟΚ, πάντως, εκφράζεται ικανοποίηση για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αν και επικρατούν χαμηλοί τόνοι.

Πρόκειται απλά για μία δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει με ψυχραιμία το πρόγραμμα του, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο Χάρης Καστανίδης.

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να παγιώσει μια κατάσταση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και είναι έτοιμο να κυβερνήσει, ανέφερε η Συλβάνα Ράπτη..

Εν τω μεταξύ, τη στήριξή του στα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε ομιλία του στη Λάρισα.

Την άποψή του για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού εξέφρασε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης,.
"Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση σέρνεται και εξαναγκάζεται να κάνει επιλογές που προκαλούν το κοινό αίσθημα", δήλωσε ο κ. Ραγκούσης σημειώνοντας πως προκαλεί μία κυβέρνηση που άγεται και φέρεται απο τις δημοσκοπήσεις ενώ οι παραιτήσεις γίνονται κατόπιν εορτής.



ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2318&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote