Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία της Υεμένης
Επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία της Υεμένης Εκτύπωση E-mail
18.09.08

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους έξι στρατιώτες και τέσσερις από τους δράστες της επίθεσης, έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε την Τετάρτη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαναά, ανακοίνωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας της Υεμένης.

Η πηγή δήλωσε πως τρεις στρατιώτες τραυματίσθηκαν και πως οι άλλοι τέσσερις νεκροί ήταν περαστικοί, τρεις Υεμενίτες και μία Ινδή.

Η ισλαμιστική οργάνωση "Ισλαμικός Τζιχάντ στην Υεμένη" που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση απείλησε να πραγματοποιήσει επίσης επιθέσεις εναντίον των πρεσβειών της Βρετανίας, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Σαναά.

Τίποτε δεν είναι γνωστό για την οργάνωση "Ισλαμικός Τζιχάντ στην Υεμένη" και ιδιαίτερα για τις σχέσεις της με τις "Ταξιαρχίες Τζουντ Αλ-Υέμεν" (στρατιώτες της Υεμένης), τοπικό παρακλάδι του δικτύου Αλ-Κάιντα.

Αυτή η μυστηριώδης οργάνωση δεν έχει εμφανιστεί παρά μία φορά, για να αναλάβει την ευθύνη μιας επίθεσης την οποία ανέλαβε στη συνέχεια το τοπικό παρακλάδι της Αλ-Κάιντα.


 ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2313&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote