Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τρεις για τον Ομπάμα
Τρεις για τον Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
18.09.08

Ενα ηχηρό μήνυμα στον κόσμο θα έστελναν οι Αμερικανοί πολίτες εάν αναδείκνυαν τον Μπαράκ Ομπάμα πρώτο μαύρο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, εκτιμούν τρεις πρώην υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ. Στο πλευρό του Ομπάμα τάσσονται τώρα οι Αμερικανίδες, δίνοντας ουσιαστικά αρνητική ψήφο στη Σάρα Πέιλιν, την υπερ-συντηρητική υποψήφια αντιπρόεδρο των Ρεπουμπλικανών.

Ο Τζέιμς Μπέικερ, υπουργός Εξωτερικών επί Τζορτζ Μπους πατρός, στις αρχές της δεκαετίας του '90, «κοψοχόλιασε» το ακροατήριό του σε φόρουμ που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον, τονίζοντας ότι κατά την άποψή του «η εκλογή του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου θα έστελνε ένα ηχηρό μήνυμα, όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και μέσα στη χώρα». Εσπευσε ύστερα αμέσως να διευκρινίσει ότι παρ' όλ' αυτά, «φυσικά υποστηρίζει τον γερουσιαστή ΜακΚέιν», προκαλώντας τα γέλια των φοιτητών και διπλωματών του ακροατηρίου.
«Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα έστελναν ένα τεράστιο μήνυμα για το τι είναι σε θέση να κάνουν», είπε από την πλευρά της η Μαντλίν Ολμπράιτ, υπουργός επί Μπιλ Κλίντον.

Πάουελ: θα ηλεκτρίσει...

Ο Κόλιν Πάουελ, πάντως, επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά την πρώτη τετραετία του νυν προέδρου Μπους, αφού συμφώνησε πως η εκλογή Ομπάμα θα ηλέκτριζε τη γενική ατμόσφαιρα, εξήγησε πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει. Ο ίδιος ήταν ο πρώτος μαύρος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, η μεγαλύτερη αμερικανική φεμινιστική ένωση ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει την υποστήριξή της στον υποψήφιο των Δημοκρατικών, λόγω της παρουσίας της Σάρας Πέιλιν στο ψηφοδέλτιο των Ρεπουμπλικανών, που παρά το πώς επιχειρεί να προβληθεί, πολλές θέσεις της έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα πιστεύουν οι Αμερικανίδες.

Ο Ομπάμα υπεράνω σχολιασμού, υποσχόταν από το Κολοράντο να αποκαταστήσει την οικονομική σταθερότητα των ΗΠΑ.
enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2312&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 18.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote