Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Ακτινογραφούν" τα αποτελέσματα
"Ακτινογραφούν" τα αποτελέσματα Εκτύπωση E-mail
17.09.08

Τα ευρήματα των νέων δημοσκοπήσεων και τα μηνύματα που εκπέμπονται από αυτές μελετούν τα επιτελεία των κομμάτων και χαράσσουν τη στρατηγική τους. Για πρώτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια, πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Μέτρον Ανάλυσις για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, δείχνει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της ΝΔ κατά 2,2 μονάδες.

Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζουν ικανοποίηση από τη δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα στο κόμμα τους. Στη Κυβέρνηση δηλώνουν ότι παίρνουν τα μηνύματα και προχωρούν στις μεταρρυθμίσεις.
Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη στιγμή, η κυβέρνηση λαμβάνει τα μηνύματα και προχωρά στο μεταρρυθμιστικό της έργο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τα χθεσινά αποτελέσματα της δημοσκόπησης και πρόσθεσε ότι η άκρατη υποσχεσιολογία δεν είναι σε αντίκρισμα με την εποχή, η εποχή χρειάζεται δουλειά.

Καμπανάκι για όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων ο υπ. Εθνικής Άμυνας, Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος ωστόσο χαρακτήρισε το αρνητικό κλίμα αναστρέψιμο.

Μιλώντας για τον κ. Καραμανλή είπε ότι ο πρωθυπουργός παραμένει το ισχυρό κεφάλαιο της Κυβέρνησης καθώς έχει απ’ ευθείας σχέση με τους πολίτες ενώ αναφερόμενος στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων είπε ότι αυτά δείχνουν ότι οι πολίτες εμπιστεύονται τη ΝΔ.

Πρέπει να περάσουμε, πρόσθεσε, σε μια επίθεση φιλίας προς τον Έλληνα πολίτη και να του εξηγήσουμε τις θέσεις μας από τη μια και τις ασάφειες του ΠΑΣΟΚ από την άλλη. Πρέπει να εντείνουμε τις δράσεις μας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν ον πολίτη όπως τα οικονομικά και η γραφειοκρατία, για τα οποία ήδη λαμβάνονται πρωτοβουλίες.

Ο υπ. Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για "προσήλωση στο στόχο", επαναξιολόγηση της κατάστασης από την Κυβέρνηση σε 2-3 μήνες, ενώ τάχθηκε κατά των "εύκολων εντυπωσιασμών".

Μιλώντας για τα φαινόμενα διαφθοράς, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι αυτά έρχονται στην επιφάνεια, γιατί η ΝΔ θέσπισε κανόνες με τους οποίους όλα ξεσκεπάζονται, όλα αντιμετωπίζονται.

"Η δημοσκόπηση είναι φωτογραφία μιας κακιάς στιγμής, μια προσωρινή κατάσταση που είναι στο χέρι μας να την αλλάξουμε, δήλωσε ο Μ. Λιάπης.

Χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ

Ικανοποίηση επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν το κόμμα να προηγείται της ΝΔ , γεγονός το οποίο καταγράφηκε και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, για τον προγραμματισμό της κοινοβουλευτικής δράσης του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε παρά τα θετικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει με ψυχραιμία το πρόγραμμά του χωρίς να παρεκκλίνει από τους στόχους του. Σημείωσε μάλιστα ότι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι απόρροια των πρωτοβουλιών των κινήσεων και των επιλογών του κινήματος και δεν οφείλονται μόνο στη φθορά της ΝΔ. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης μεταξύ άλλων αποφασίστηκε το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες με βάση τα μέτρα οικονομικού και κοινωνικού περιεχομένου που εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου στη ΔΕΘ.

"Είναι ευχάριστο ότι η προσπάθεια που κάνουμε για ρεαλιστικές λύσεις βρίσκει ανταπόκριση στην κοινωνία, αλλά μας δημιουργεί περισσότερες ευθύνες", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου. Πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι ο ίδιος, "να δώσουμε στη χώρα πορεία αλλαγής" και επισήμανε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, αφού η εμπιστοσύνη των πολιτών κατακτάται κάθε μέρα.

Ο κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ έδειξε ότι θα είναι ένας αξιόπιστος πρωθυπουργός, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8, ο Κώστας Σκανδαλίδης, επισημαίνοντας πάντως, πως το ΠΑΣΟΚ δεν ανέτρεψε την απαξίωση που επικρατεί στον κόσμο και για τα δυο μεγάλα κόμματα.

"Αυτό που κυριαρχεί είναι ότι πρέπει ακόμα περισσότερο να βαθύνουμε τις προγραμματικές μας θέσεις, την επαφή με την κοινωνία" είπε ο Πέτρος Ευθυμίου στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ερωτηθείς για το αν στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατούν χαμόγελα μετά από την τελευταία δημοσκόπηση.

Θα υπάρξει αλλαγή στην ψυχολογία των δυο κομμάτων, αλλά οι δημοσκοπήσεις δεν είναι εκλογικό αποτέλεσμα, σημείωσε από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος Κουράκης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης σχολίασε: "Δεν είναι μπροστά το ΠΑΣΟΚ, είναι πίσω η ΝΔ".

Συνάντηση Καραμανλή - Τραγάκη

 

Συνεργασία με το γγ της ΚΟ της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Τραγάκης δήλωσε ότι συζήτησαν θέματα της κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς έχει προαναγγελθεί η συνάντηση για το γ' θερινό τμήμα της Βουλής, αλλά και η σύγκληση της ΚΟ. Ο κ. Τραγάκης υπογράμμισε ότι η ΚΟ, όπως απέδειξε και στην τελευταία ψηφοφορία του άρθρου 14 του φορολογικού νομοσχεδίου, συσπειρώνεται όταν προκαλείται.

Ερωτηθείς για το αν η ΝΔ έχει στελέχη που μπορούν να αναλάβουν κυβερνητικές θέσεις σημείωσε πως η ΝΔ έχει άξια στελέχη, τα οποία όταν και όποτε χρειαστεί θα προσφέρουν το καλύτερο των δυνατοτήτων τους, ενώ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των τελευταίων γκάλοπ ανέφερε πως ο ίδιος προτιμά να βλέπει πάντα το ποτήρι μισοάδειο, ώστε να γίνονται οι σχετικές αξιολογήσεις και να επέρχονται βελτιώσεις.

ert


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2307&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote