Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους
Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους Εκτύπωση E-mail
15.09.08

Σε τεχνικές ατέλειες οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συντριβή του Μπόινγκ 737 της Αεροφλότ δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι οι οποίοι ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων.

«Κρίνοντας από τις επιτόπιες επιθεωρήσεις.... η συντριβή του αεροσκάφους είχε σχέση με τεχνικές ατέλειες στη δεξιά μηχανή», δήλωσε ο Αλεξάντερ Μπαστρίκιν από το γραφείο του Ρώσου γενικού εισαγγελέα ο οποίος διερευνά την υπόθεση, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 737 με 82 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος συνετρίβη κοντά στη Ρωσική πόλη Περμ, στην οροσειρά των Ουραλίων.

Οι 88 επιβαίνοντες σε αεροσκάφος Boeing-737 της Aeroflot το οποίο εκτελούσε πτήση από την Μόσχα στο Περμ, στη Σιβηρία, και συνετρίβη κατά την διαδικασία της προσγείωσης είναι όλοι νεκροί.

Mεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται και 21 ξένοι υπήκοοι - εννέα από το Αεζερμπαϊτζάν, πέντε από την Ουκρανία και ένας από κάθε μία από τις εξής χώρες: Γαλλία, Ελβετία, Λετονία, ΗΠΑ, Γερμανία, Τουρκία και Ιταλία, καθώς και επτά παιδιά, όπως ανακοίνωσε η Αεροφλότ.

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν πως μεταξύ των νεκρών είναι και ο στρατηγός Γκενάντι Τρόσεβ, ο οποίος το 2000 ήταν διοικητής του ρωσικού στρατού εναντίον των αυτονομιστών ανταρτών της Τσετσενίας στο βόρειο Καύκασο.

«Βρήκαμε το αεροσκάφος. Συνετρίβη στα όρια της πόλης (του Περμ)», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων Ιρίνα Αντριάνοβα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενημερώθηκε για το δυστύχημα από τον υπουργό Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. Δεν υπάρχουν υπόνοιες ότι το δυστύχημα οφείλεται σε δολιοφθορά ή τρομοκρατική ενέργεια.

Συνολικά εννέα παιδιά, περιλαμβανομένου του βρέφους, επέβαιναν στο αεροσκάφος, δήλωσε εκπρόσωπος της Αεροφλότ.

Το αεροσκάφος «έπιασε φωτιά κι εξερράγη. . . δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να ανασυρθούν επιζώντες», σημείωσε το πρακτορείο Itar-Tass.

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων Ιρίνα Αντριάνοβα είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο Ιτάρ-Τας ότι «το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σερεμέτγιεβο της Μόσχας στην 01:12 της Κυριακής τοπική ώρα (00:12 ώρα Ελλάδας) και ενώ βρισκόταν σε υψόμετρο 1.800 μέτρων, χάσαμε την επαφή μας μαζί του».

Μια ομάδα ειδικών του υπουργείου Συγκοινωνιών της Ρωσίας που συνέστησε ο αρμόδιος υπουργός Ίγκορ Λεβίτιν θα αναχωρήσει από την Μόσχα για να συμβάλει στις έρευνες των τοπικών αρχών.

Το 2007, τα 33 δυστυχήματα στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας στοίχισαν 318 θανάτους στη Ρωσία, αριθμό υπερεξαπλάσιο του 2005--γεγονός που ήγειρε πολλά ερωτήματα όσον αφορά την ασφάλεια των αερομεταφορών στη χώρα. Μια ειδική επιτροπή έρευνας των αερομεταφορών είχε σημειώσει τον περασμένο Ιανουάριο ότι ο χρόνος υπηρεσίας των αεροσκαφών που εκτελούν διεθνείς πτήσεις είναι κατά μέσον όρο τα 18 έτη, κι όσων εκτελούν πτήσεις εσωτερικού τα 30 έτη. Ακόμη, τόνισε την ανεπάρκεια αρκετών ρώσων πιλότων.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2293&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote