Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow "Κακώς μίλησε ο Ταλάτ"
"Κακώς μίλησε ο Ταλάτ" Εκτύπωση E-mail
13.09.08

Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού χαρακτήρισε λανθασμένη την κίνηση του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να παραβιάσει, με δηλώσεις του σε τουρκικό κανάλι, τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο ηγετών για εμπάργκο δηλώσεων στο θέμα των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

"Κακώς ο κ. Ταλάτ έδωσε αυτή τη συνέντευξη το βράδυ, το βρίσκω ειρωνικό ότι ενώ ο ίδιος πρόσφατα στις Βρυξέλλες, και προηγουμένως, κατηγορούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι μιλά πολύ στα ΜΜΕ, ο πρώτος που παραβίασε αυτή τη συμφωνία ήταν ο ίδιος ο κ. Ταλάτ", σχολίασε ο Υπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν είναι σωστό να ακολουθήσει η ε/κ πλευρά αυτή την κίνηση του κ. Ταλάτ. "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως ο εκπρόσωπός μας, όταν κρίνει ότι πρέπει να δημοσιοποιήσει κάποιες θέσεις θα το κάνει", επισήμανε.

 Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις και κατά πόσον υπάρχει έδαφος σύγκλισης σε κάποια σημεία, ο κ. Κυπριανού υπέδειξε στους δημοσιογράφους ότι είναι πολύ ενωρίς για συμπεράσματα. "Δεν μπορώ να κρίνω από την πρώτη μέρα. Διότι είναι η πρώτη ουσιαστική συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών, θα χρειαστούμε χρόνο για να μπορέσουμε να κρίνουμε τις προθέσεις και τις θέσεις της άλλης πλευράς", είπε. Σχολιάζοντας τη δήλωση Ταλάτ, ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία στο θέμα της διακυβέρνησης, τότε δεν θα γίνει συζήτηση για το περιουσιακό, ο κ. Κυπριανού είπε ότι σύμφωνα με τη διαδικασία, θα ολοκληρώνεται η συζήτηση σε ένα θέμα έστω και εάν παραμένουν σημεία διαφωνίας. Ανέφερε επίσης ότι η διαδικασία είναι αρκετά ελαστική για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της προσπάθειας αυτής, "επομένως μπορεί να αναθεωρηθεί και σε επόμενα βήματα".

 

Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να σχολιάσει τις δηλώσεις που έκανε χθες ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε τουρκικό κανάλι, μετά τις συνομιλίες με τον Πρόεδρο Χριστόφια και θα τηρήσει τη δέσμευση να μην γίνονται δηλώσεις και σχόλια που τυχόν να επηρεάσουν το κλίμα αλλά και τη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης, δήλωσε
ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εκφράζοντας την ελπίδα ότι το ίδιο συνεπής θα φανεί και ο κ. Ταλάτ. Ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι "άλλωστε όλο αυτό το διάστημα πιστεύω ότι εμείς είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Με πολλή φειδώ κάναμε δηλώσεις ακριβώς για να βοηθήσουμε να υπάρχει και ένα καλό κλίμα για να μην γίνεται και διαπραγμάτευση από αέρος και για να υπάρχει ένα κλίμα, μια ατμόσφαιρα που να βοηθήσει τη διαπραγμάτευση". Ο κ. Στεφάνου είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει κατ’ ιδίαν τους αρχηγούς των κομμάτων για τις χθεσινές διαπραγματεύσεις.

 

politis

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2284&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote