Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παραιτήθηκε ο Γ. Βουλγαράκης
Παραιτήθηκε ο Γ. Βουλγαράκης Εκτύπωση E-mail
12.09.08

Την παραίτηση του υπέβαλλε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης. Η παραίτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

ο οποίος, όπως ανακοίνωσε ο κ. Ρουσόπουλος, «ευχαρίστησε τον Γιώργο Βουλγαράκη για το σημαντικό πολιτικό έργο που προσέφερε, από το 2004, στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και Ναυτιλίας. Ιδιαίτερα δε για την αποτελεσματική δουλειά που επιτέλεσε στη μεγάλη μεταρρύθμιση των λιμανιών. Μία μεταρρύθμιση που καθιστά τη χώρα σημαντικό κόμβο της διεθνούς εμπορικής ναυτιλίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης».

Ο Υπουργός Επικρατείας ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός ανέθεσε καθήκοντα Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στον βουλευτή Κορινθίας Αναστάση Παπαληγούρα. Απαντώντας ο κ. Παπαληγούρας δήλωσε: «Η πρόταση του πρωθυπουργού με τιμά και ενισχύει την αποφασιστικότητά μου να συμβάλλω ξανά ως μέλος της στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει εις πέρας το αναμφίβολα δύσκολο έργο της». Πληροφορίες από το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρουν ότι η ορκομωσία του νέου υπουργού θα γίνει τη Δευτέρα.

Ο κ. Βουλγαράκης στην επιστολή του επιμένει ότι δεν έχει κάνει κάτι μεμπτό και δηλώνει ότι παραιτείται για να βοηθήσει την κυβέρνηση. Κάνει αναφορά στους αγώνες που έκανε για την παράταξη και στο έργο που επιτέλεσε ως υπουργός. Υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα έχει γίνει στόχος και επιχειρείται η πολιτική του εξόντωση ασκώντας κριτική στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βουλγαράκης είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες το βράδυ της Πέμπτης με πολλά στελέχη και φίλους του ζητώντας τη γνώμη τους. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βουλγαράκης ανέμενε την Παρασκευή κυβερνητική στήριξη, την οποία και δεν έλαβε τελικά.

Αντιδράσεις

«Ντροπή», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, τα διαδραματιζόμενα γύρω από την υπόθεση της παραίτησης του Γ. Βουλγαράκη. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «ο κ.Βουλγαράκης παραιτήθηκε, χωρίς να αναλάβει τις ευθύνες του, και ο κ. Καραμανλής αποδέχθηκε την παραίτηση, καλύπτοντας πλήρως τον υπουργό του». «Αυτά που γίνονται -είπε- είναι ντροπή» και πρόσθεσε ότι «ο λαός περιμένει απαντήσεις για το μεγάλο φαγοπότι».

Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ αναφέρει ότι καμιά παραίτηση και αλλαγή υπουργού δεν μπορεί να αθωώσει και πολύ περισσότερο να αλλάξει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΝ τονίζει ότι «αυτό που συνέβη με τον κ. Βουλγαράκη θα πρέπει να γίνει με ολόκληρη την κυβέρνηση της ΝΔ».

Ο ΛΑΟΣ αναφέρει: «Έφυγε ο υπασπιστής, έμεινε ο επιτελάρχης. Μετά την καρατόμηση του κ. Βουλγαράκη, λογικώς πρέπει να αναμένονται εξελίξεις, αν και εφ΄ όσον υλοποιηθούν οι απειλές που εκτοξεύτηκαν από το οικογενειακό του περιβάλλον».

«Ο κ. Βουλγαράκης έκρινε σωστά», εκτίμησε η πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ζέτα Μακρή μιλώντας στο ραδιόφωνο του City 99,5. «Κανείς στο παρελθόν, κάτω από τέτοιες συνθήκες, δεν έχει γλιτώσει απο την παραίτηση. Θα γινόταν ούτως ή άλλως. Άργησε!» σχολίασε ο Γιάννης Μανώλης.«Προεξοφλημένη η παραίτηση του Γιώργου Βουλγαράκη» σχολίασε στο City η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από ένα πολιτικό θρίλερ που διήρκεσε ημέρες με συνεχείς αποκαλύψεις για επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Βουλγαράκη και της συζύγου του να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η ατμόσφαιρα βάρυνε ιδιαίτερα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας με υπουργούς και βουλευτές να διατυπώνουν επικρίσεις κατά του κ. Βουλγαράκη. Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του είχε προσφέρει πλήρη κάλυψη στον υπουργό στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, χαρακτηρίζοντας νόμιμες τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του.

Ήδη από νωρίς την Παρασκευή είχε ενταθεί η φημολογία για επικείμενη παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας. «Δεν έχω να πω τίποτα» απάντησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για ποιο λόγο πήγε ο γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Τραγάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, πυροδοτώντας έτσι τις φήμες.



e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2279&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 12.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote