Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ενήμερο από το 2004 το Μαξίμου για την υπόθεση του Βατοπεδίου
Ενήμερο από το 2004 το Μαξίμου για την υπόθεση του Βατοπεδίου Εκτύπωση E-mail
12.09.08

Επιστολή-«φωτιά» των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Θράκης που ενημέρωνε για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και προειδοποιούσε για τις επιπτώσεις του, είχε κοινοποιηθεί προ τετραετίας και στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού.

 

Αντίγραφο αυτής της επιστολής κατατέθηκε την Τετάρτη και στον εισαγγελέα Εφετών, που διεξάγει τη σχετική έρευνα. Στο Μέγαρο Μαξίμου έφθασαν στα τέλη του 2007 άλλες δύο επιστολές για το θέμα από την Πέλλα και την Χαλκιδική, αλλά σε καμία δεν υπήρξε απάντηση.
 
Οι επιστολές που έφθασαν στο Μαξίμου κατήγγειλαν ανοικτά μεθοδεύσεις και χαριστικές εκχωρήσεις δημόσιας γης στη Μονή Βατοπεδίου. Η πρώτη επιστολή απεστάλη στις 14 Ιουλίου 2004 από τους τρεις προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της Θράκης, η δεύτερη απεστάλη την 1η Οκτωβρίου του 2007 από τον Δήμο Βεγορίτιδος Πέλλας και η τρίτη απεστάλη στις 11 Δεκεμβρίου του 2007 από την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Χαλκιδικής. Ερωτηθείς σχετικά ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, λέγοντας ότι «στο Γραφείο του Πρωθυπουργού φθάνουν καθημερινά πολλές επιστολές. Οι επιστολές αυτές γίνονται συνήθως αντικείμενο επεξεργασίας και προωθούνται συνήθως στους αρμοδίους για περαιτέρω επεξεργασία και για να δοθεί κάποια απάντηση».
 
Η αλήθεια είναι, ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει σε καμία απ’ τις επιστολές καταγγελίας. Άντ’ αυτού οι παραχωρήσεις των «φιλέτων» του Δημοσίου απο την Κτηματική Εταιρεία στη Μονή Βατοπεδίου συνεχίσθηκαν κανονικά. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Αθανάσιος Ξυνίδης κάνει λόγο για πολιτική εμπλοκή. Όπως είπε, αν και ο ίδιος με συνάδελφό του πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου είχε ραντεβού με τον κ. Ρουσόπουλο, τελικά αυτό δεν έγινε ποτέ. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα ο κ. Ρουσόπουλος συναντήθηκε με φορείς της Ξάνθης και τον Μητροπολίτη, οι οποίοι όπως υποστηρίζει ο κ. Ξυνίδης, του μετέφεραν ότι ο υπουργός Επικρατείας ήταν ενήμερος για το θέμα και ότι τους είπε ότι «αφού δεν τους αφήνετε εσείς να πάρουν έκταση στην Ξάνθη, θα τους δώσουμε κάπου αλλού».
 
Στην επιστολή που κοινοποίησαν στον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και τον τότε υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα, καθώς και στους βουλευτές των Νομών της Θράκης οι τρεις πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της περιφέρειας ανέλυαν τον τρόπο, με τον οποίο οι μοναχοί έγιναν ιδιοκτήτες εκτάσεων ανυπολόγιστης αξίας με ψεύτικους τίτλους και ψευδομάρτυρες. Μια ακόμη επιστολή για τα ανομήματα της Μονής Βατοπεδίου έφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Οκτώβριο του 2007 από τον Δήμο Βεγορίτιδος στην Πέλλα, που κατήγγειλε ότι έκταση 180 στρεμμάτων χαριζόταν στον ηγούμενο Εφραίμ. Ένα μήνα μετά η ΚΕΔ απάντησε ότι «όλα έγιναν σύννομα». Για τις προκλητικές παραχωρήσεις κείμενο διαμαρτυρίας απέστειλε και η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Χαλκιδικής, χωρίς όπως λένε οι τοπικοί φορείς, να πάρουν ποτέ απάντηση.
 
ALPHA
 
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2277&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 14.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote