Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μήνυση για την πτώση του Σινούκ
Μήνυση για την πτώση του Σινούκ Εκτύπωση E-mail
12.09.08

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν την Πέμπτη μηνυτήρια αναφορά έξι συγγενείς του Μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αλεξανδρείας Πέτρου, ο οποίος βρήκε το θάνατο, μαζί με άλλα 17 άτομα, κατά την πτώση του Σινούκ, στις 11 Σεπτεμβρίου 2004, στα ανοικτά του Πόρτο Κουφό, στην Χερσόνησο του Άθω (οκτώ ναυτικά μίλια πριν προσγειωθεί στο Άγιο Όρος).

 

Οι συγγενείς του Μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αλεξανδρείας ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για την πτώση του ελικοπτέρου σε κάθε ενεχόμενο πρόσωπο (πολιτικό ή μη και στρατιωτικό) και ζητάνε η υπόθεση να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή της Πολιτικής και Στρατιωτικής Δικαιοσύνης. Παράλληλα, ζητούν να διαβιβαστεί η δικογραφία που θα σχηματιστεί στη Βουλή, για να εξετάσει αν διαπράχθηκαν αδικήματα από πολιτικά πρόσωπα.
 
Ειδικότερα, ζητούν να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής, της διατάραξης συγκοινωνιών, παράβασης καθήκοντος και απιστίας στην υπηρεσία, όπως και της ψευδορκίας.
 
Επίσης, ζητούν να διερευνηθούν τα αδικήματα του στρατιωτικού κώδικα που αφορούν παραβάσεις κατά τη συντήρηση αεροσκάφους σε ειρηνική περίοδο, πράξη από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος προσώπου και κίνδυνος απώλειας αεροσκάφους και παράνομη παραχώρηση αεροσκάφους σε ειρηνική περίοδο.
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2276&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote