Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μήνυμα των Ταλιμπάν
Μήνυμα των Ταλιμπάν Εκτύπωση E-mail
11.09.08

Οι ΗΠΑ βρίσκονται μπροστά «σε μια ιστορική ήττα τους στο Αφγανιστάν» γράφουν οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή τους που μοιράστηκε στον Τύπο, με την ευκαιρία της 11ης Σεπτεμβρίου, έβδομη επέτειο της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.

Οι Ταλιμπάν στην ανακοίνωσή τους καλούν τις διεθνείς δυνάμεις να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, υπογραμμίζοντας ότι «οι Αφγανοί δεν ενέδωσαν ποτέ στις πιέσεις των ξένων και πάντα αντιμετώπισαν τις επεμβάσεις των άπιστων τους οποίους και κατακεραύνωσαν».

Ο πρόεδρος Μπους πίστευε ότι είχε τη δύναμη «να αφομοιώσει όλο το μουσουλμανικό κόσμο» την επομένη της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά «ο Μπους και οι σύμμαχοί του ξεχνούν ότι οι φύλακες του Ισλάμ είναι αναρίθμητοι και θα προστατέψουν τη θρησκεία τους και τις θείες αξίες τους και θα κόψουν το κεφάλι σε κάθε κατακτητή μουσουλμανικών εδαφών» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μ. Ομπάμα: «Οι τρομοκράτες είναι ακόμα ελεύθεροι»

Οι τρομοκράτες που είναι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου «εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι και πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» δηλώνει ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία, Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε με την ευκαιρία της έβδομης επετείου από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 οι Αμερικανοί ενώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα για να συμπαρασταθούν στις οικογένειες των θυμάτων, για να δώσουν το αίμα τους, για να προσευχηθούν για τη χώρα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο γερουσιαστής του Ιλινόι.

«Υπενθυμίζω ότι οι υπεύθυνοι τρομοκράτες για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου εξακολουθούν πάντα να είναι ελεύθεροι ενώ πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ας αποφασίσουμε να νικήσουμε τα τρομοκρατική δίκτυα, να υπερασπιστούμε την αμερικανική πατρίδα, να υποστηρίξουμε τις αμερικανικές αξίες που αγαπάμε, και να ερευνήσουμε για μια νέα ορμή ελευθερίας τόσο στην πατρίδα μας όσο και σε όλο τον κόσμο», προστίθεται στην ανακοίνωση Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μακέιν, έφτασαν στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης, πραγματοποιώντας μια ιστορική επίσκεψη με την ευκαιρία της 7ης επετείου από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Χαμογελαστοί, οι δύο άνδρες άρχισαν να κατεβαίνουν τη ράμπα που οδηγεί στο σημείο όπου βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, οι οποίοι κατέρρευσαν μετά την τρομοκρατική επίθεση.

Ο Ομπάμα και ο Μακέιν συνοδεύονταν από το δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ και τη σύζυγο του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, Σίντι


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2271&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 12.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote