Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Καραμανλής: Δεν είμαι από άλλο πλανήτη
Καραμανλής: Δεν είμαι από άλλο πλανήτη Εκτύπωση E-mail
11.09.08

Νέα έμμεση κάλυψη στους υπουργούς της κυβέρνησης πρόσφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου αναγνώρισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και ο μέσος πολίτης δηλώνοντας ότι δεν αρνείται την πραγματικότητα.

Επιπλέον, ζήτησε από τους υπουργούς «συνεχή αυτοκριτική» και επικέντρωση στην «πραγματική πολιτική».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν αρνείται την πραγματικότητα, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, ενώ σημείωσε πως «ο κίνδυνος που φαινομενικά αναδεικνύεται για υποθέσεις, τη σοβαρότητα των οποίων ουδέποτε υποτίμησα, είναι υπαρκτός».

«Οι πολίτες μας επέλεξαν να οδηγήσουμε τη χώρα στους δρόμους της μεταρρύθμισης και της ανάπτυξης. Δύσκολους δρόμους με πολλά εμπόδια», είπε ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, σημειώνοντας πως «τα εμπόδια, από όπου και αν προέρχονται, δεν μας κάμπτουν. Η πραγματική πολιτική γίνεται στο πεδίο της δράσης».

«Ο κίνδυνος που φαινομενικά αναδεικνύεται για υποθέσεις, τη σοβαρότητα των οποίων ουδέποτε υποτίμησα, είναι υπαρκτός. Δεν εθελοτυφλούμε, αλλά και δεν θα γίνουν τροχοπέδη για τη συνέχιση του έργου μας. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας, ο καθένας στον τομέα του αλλά και συνολικά ως συμπαγής ομάδα, να ακολουθούμε αυτό το δύσκολο δρόμο», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

«Δεν δέχομαι παρεκκλίσεις από το στόχο. Δεν αρνούμαι την πραγματικότητα. Ζητώ από όλους αυστηρή προσήλωση στους στόχους, στην ουσία της πολιτικής, στην απόδοση χειροπιαστού έργου. Ζητώ συνεχή αυτοκριτική από τον καθένα. Ζητώ να είναι η έγνοια όλων σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω να προσφέρουμε στον τόπο. Δεν ξεχνώ ότι η σχέση που κερδίσαμε πάνω από όλες τις άλλες είναι η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Καραμανλής έκανε εκτενή αναφορά στην πορεία του κυβερνητικού έργου και στις σημαντικές, όπως είπε, μεταρρυθμίσεις που έγιναν, καταλήγοντας στην ομιλία του ενώπιον των κυβερνητικών στελεχών: «Μιλώ επί ώρα για αυτό το πραγματικό πεδίο πολιτικής, διότι αυτή είναι και η πραγματική πρόκληση. Η πρόκληση στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να απαντούμε, να ανταποκρινόμαστε με συνέπεια».

τα νεα

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2263&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote