Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Νέα τρικυμία με Βουλγαράκη
Νέα τρικυμία με Βουλγαράκη Εκτύπωση E-mail
10.09.08

Αναβρασμός εξακολουθεί να επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όπου, ώρες μετά την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, επαναδιατυπώνεται με μεγαλύτερη ένταση το αίτημα για άμεση λήψη πρωτοβουλιών αλλά και η αιχμηρή κριτική για κυβερνητικά στελέχη, επικεντρωμένη κυρίως στο πρόσωπο του υπουργού Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη.

Είναι ενδεικτικό ότι παρά την κάλυψη που παρέσχε ο πρωθυπουργός στον υπουργό Ναυτιλίας, κορυφαία στελέχη αλλά και βουλευτές επανήλθαν χθες στο θέμα με έντονα επικριτικές δηλώσεις. Προβληματισμός για το κλίμα που επικρατεί μετά τη Θεσσαλονίκη υπάρχει και σε επιτελεία άλλων κορυφαίων στελεχών, όπως η κυρία Ντ. Μπακογιάννη και ο κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκης, οι οποίοι, ωστόσο επιλέγουν προς το παρόν τη σιωπή, παρότι ο τελευταίος φέρεται κατά πληροφορίες να έχει αναλάβει ρόλο «ενδιάμεσου», προκειμένου να αρθεί το «αδιέξοδο» με τον κ. Βουλγαράκη. Εν τω μεταξύ, χθες, έγινε γνωστό ότι η σύζυγος του κ. Θ. Ρουσόπουλου κ. Μάρα Ζαχαρέα παραιτήθηκε από την εταιρεία Platform 8, που ανέπτυσσε εκδοτική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να ασκείται κριτική περί «ηθικού ασυμβίβαστου» από τα ΜΜΕ, αλλά και τον κ. Π. Τατούλη.

Στις κατ' ιδίαν συζητήσεις, βουλευτές και στελέχη εκφράζουν ικανοποίηση για την επιλογή του κ. Καραμανλή να προαναγγείλει το άνοιγμα μετώπων με συντεχνίες και μεμονωμένα συμφέροντα. Εκτιμούν, ωστόσο, πως μια τέτοια επιθετική πολιτική δεν μπορεί να υλοποιηθεί, αν δεν προηγηθούν ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες στα του οίκου της κυβερνητικής παράταξης.

Η πλέον χαρακτηριστική του κλίματος, αλλά και της προσδοκίας που υπάρχει για ανάληψη πρωτοβουλιών είναι η χθεσινή, νέα παρέμβαση του πρώην προέδρου της Ν. Δ. Μιλτ. Εβερτ, ο οποίος όταν ρωτήθηκε (στον Alpha 98,9) «εάν υπάρχει κόσμος που πρέπει να πάει σπίτι του αντί να εκθέτει την παράταξη», απάντησε: «Υπάρχει τέτοιος κόσμος». Είπε ακόμη ότι «ο Καραμανλής και ο κάθε σωστός ηγέτης δεν παίρνει τις αποφάσεις εν θερμώ, αλλά τις παίρνει ψύχραιμα, όταν κρίνει την κατάλληλη ώρα».

Ηχηρή και ιδιαιτέρως αιχμηρή ήταν και η νέα παρέμβαση του κ. Ιω. Κεφαλογιάννη, που ανέφερε ότι ντρέπεται όταν βλέπει «τα ΜΜΕ να ασχολούνται με επιχειρηματικές δραστηριότητες πολιτικών, για υπεράκτιες εταιρείες, για πολυτελή διαβίωση και προκλητική επίδειξη πλούτου» και κατέληξε: «Αν ο πολιτικός θέλει να κάνει τον επιχειρηματία, πρέπει να σταματήσει να είναι πολιτικός». Εκτίμησε, πάντως, ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο από αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός». «Θεωρώ ότι είναι και η τελευταία φορά που (ο πρωθυπουργός) καλύπτει υπουργούς» δήλωσε από την πλευρά του ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Π. Ψωμιάδης.

Δυσαρεστημένος με την πορεία της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να είναι αυτή η εικόνα της πολιτικής της Ν. Δ.». «Ο, τι έχω να πω, θα το πω στον πρωθυπουργό και μπορεί να είναι πολύ πικρότερο από αυτό που λέμε εδώ» πρόσθεσε. Αιχμηρός εμφανίστηκε και ο κ. Γ. Σαλαγκούδης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση να καλύψει τους συνεργάτες του, αλλά αυτό φυσικά δεν θα είναι κάτι μόνιμο. «Το δις εξαμαρτείν εξάλλου ουκ ανδρός σοφού, αλλά η υπόθεση είναι ότι προς το παρόν ο πρωθυπουργός κάλυψε τους συνεργάτες του. Από εκεί και πέρα το τι θα γίνει στην πορεία θα μας δείξει» επισήμανε. «Δεν μπορείς να είσαι και πολιτικός και επιχειρηματίας. Στην εκλογική βάση της Ν. Δ. επικρατεί οργή» σχολίασε ο Αργ. Ντινόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, πάντως, απέφυγε να προσθέσει οποιοδήποτε νέο στοιχείο χθες, παραπέμποντας στις δηλώσεις του κ. Βουλγαράκη, αλλά και του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Από την πλευρά του, ο γ. γ. της Κ. Ο. κ. Γιάνν. Τραγάκης, με χθεσινές ραδιοφωνικές του δηλώσεις, απηύθυνε νέα προειδοποίηση προς τους γαλάζιους «αντάρτες» ότι ισχύει η «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης και όποιος την υπερβεί καταψηφίζοντας κυβερνητικό νομοσχέδιο, θα βρεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.


kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2260&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote