Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ arrow Τριπλασιάστηκε παγκοσμίως το ποσοστό των αλλεργιών την τελευταία 15ετία
Τριπλασιάστηκε παγκοσμίως το ποσοστό των αλλεργιών την τελευταία 15ετία Εκτύπωση E-mail
12.05.07
Δωρεάν εξετάσεις για αλλεργικό άσθμα σε παιδιά το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια το ποσοστό των περιστατικών αλλεργιών και του αλλεργικού άσθματος στον γενικό πληθυσμό όλου του κόσμου φτάνοντας σήμερα στο 12-15% από 3-4% που ήταν παλαιότερα, επισημαίνει ο υπεύθυνος του αλλεργιολογικού τμήματος του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Σιδηρόπουλος επικαλούμενος στοιχεία μελετών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ανέφερε ότι στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση του αλλεργικού άσθματος στην παιδική ηλικία με αποτέλεσμα να καθυστερεί σημαντικά ο έλεγχος σε δημόσια νοσοκομεία. 

Παρουσιάζοντας στοιχεία από το αλλεργιολογικό τμήμα του Ιπποκρατείου ανέφερε ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο αριθμός των ατόμων με αλλεργίες που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία έφτασε στις 6000 ετησίως ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν 4.500-5000 ετησίως.

Η αύξηση αυτή πιθανόν να ευνοείται από διάφορους επιβαρυντικούς παράγοντες, όπως η ενδοοικιακή ρύπανση, ο καπνός του τσιγάρου, η μόλυνση του περιβάλλοντος, τα αλλεργιογόνα, κ.λπ. εξήγησε ο κ Σιδηρόπουλος. 

Να σημειωθεί ότι στο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου (10:00 -15:00) στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη ειδικοί αλλεργιολόγοι και παιδίατροι θα πραγματοποιούν δωρεάν ιατρικό έλεγχο σε παιδιά για το αλλεργικό άσθμα.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Κίνησης για την Ποιότητα Ζωής Ανθρώπων με Υπερευαισθησίες, Αλλεργίες και Ασθμα «Άνοιξη», η οποία φιλοδοξεί να βοηθήσει γονείς και παιδιά που ταλαιπωρούνται από την ασθένεια αυτή, τόσο στον τομέα της ενημέρωσης όσο και στον τομέα του ελέγχου του άσθματος.

Επιστημονικά υπεύθυνος της διοργάνωσης για τη Θεσσαλονίκη είναι ο κ. Σιδηρόπουλος. 

Στην εκδήλωση ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό θα ενημερώνει τους γονείς και τους επισκέπτες σχετικά με τις βασικές έννοιες της αλλεργίας και του άσθματος, αλλά και για τους παράγοντες που επιδεινώνουν το πρόβλημα και τις δυνατότητες αντιμετώπισης του.

 Στη συνέχεια θα γίνεται δωρεάν σε όσους το επιθυμούν μετρήσεις και έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας ή και αλλεργίας.

Ενώ οι γονείς θα ενημερώνονται, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες. 

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ           

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=226&Itemid=27

Τελευταία ανανέωση ( 12.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote