Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πολιτικό - εκδοτικός πόλεμος με αγωγές
Πολιτικό - εκδοτικός πόλεμος με αγωγές Εκτύπωση E-mail
10.09.08

Σε θρίλερ εξελίσσεται η πολιτικο-δημοσιογραφικο-εκδοτική διαμάχη που έχει ξεσπάσει εδώ και εβδομάδες με πρωταγωνιστές: το δημοσιογράφο και συνιδιοκτήτη του ραδιοσταθμού «Real 97,8» κ. Ν. Χατζηνικολάου, τη δημοσιογράφο και σύζυγο του υπουργού Επικρατείας κυρία Μάρα Ζαχαρέα, τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha κ. Δ. Κοντομηνά και τον εκδότη κ. Γ. Μπόμπολα (η εταιρία του οποίου κατέχει, πλέον, το 70% της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»), ενώ σε ρόλο-κλειδί εμφανίζεται ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Π. Τατούλης.

 

Την αφορμή έδωσαν τα τελευταία επικριτικά δημοσιεύματα του «Πρώτου Θέματος» τόσο απέναντι στην κυρία Ζαχαρέα, για την επανεμφάνισή της στην ενεργό δημοσιογραφία και την πρόθεσή της να μετάσχει σε εκδοτικό εγχείρημα, όσο και απέναντι στον κ. Χατζηνικολάου, με την «κατηγορία» ότι προσέλαβε τη σύζυγο του υπουργού Επικρατείας για να ευνοηθεί από τον κ. Θ. Ρουσόπουλο στα δικά του εκδοτικά ανοίγματα.
 
Τη χαριστική βολή για την αντίδραση της κυρίας Ζαχαρέα έδωσε προχθεσινό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», σύμφωνα με το οποίο ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha κ. Κοντομηνάς τής κατέβαλε το ποσό των 360.000 ευρώ «χωρίς να έχει τέτοια υποχρέωση», όταν η δημοσιογράφος παραιτήθηκε από το σταθμό τον περσινό Δεκέμβριο - με το υπονοούμενο ότι με τον τρόπο αυτό προσπάθησε να εξασφαλίσει την εύνοια του υπουργού-συζύγου.
Ο κ. Χατζηνικολάου κατήγγειλε ευθέως χθες όχι γενικά την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αλλά την εκδότρια αρχή του κ. Γ. Μπόμπολα ότι του επιτίθεται «με τρόπο ανήθικο» στο πλαίσιο του εκδοτικού ανταγωνισμού.
 
Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο γιος του εκδότη, τον προειδοποίησε από το καλοκαίρι ότι «κάνω λάθος που βγάζω την εφημερίδα». Ως εκ τούτου, ανήγγειλε ότι θα καταθέσει αγωγή ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή «όσα ήταν τα “μαύρα” του Θέμου», κατά διευκρίνισή του) εναντίον των μετόχων της εφημερίδας και κυρίως του ιδιοκτήτη κ. Γ. Μπόμπολα, που έχει το 70%.
 
Ανακοίνωσε δε ότι το πρώτο φύλλο της εφημερίδας του (που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Νοεμβρίου) θα «βγει» με έρευνα για «τις λαμογιές των μεγαλοεργολάβων στην Ελλάδα, τον τρόπο με τον οποίον κινούνται τα έργα στην Ελλάδα επί ΠΑΣΟΚ και επί Ν.Δ.».
Αγωγή, όμως, προτίθεται να καταθέσει εναντίον της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και η κυρία Ζαχαρέα. Οπως είπε χθες από την εκπομπή της, το ποσό των 360.000 ευρώ προβλεπόταν από το συμβόλαιό της, στο οποίο οριζόταν σαφώς ότι «θα είναι συμπαρουσιάστρια με την κυρία Ελλη Στάη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων» και ότι «εάν τα δεδομένα άλλαζαν, θα είχε το δικαίωμα να αποχωρήσει εισπράττοντας τους μισθούς που απέμεναν μέχρι τη λήξη του συμβολαίου». Οπως διευκρίνισε, τα δεδομένα άλλαξαν μετά την αποχώρηση της κυρίας Στάη, ωστόσο η ίδια έμεινε δύο μήνες παραπάνω για να στηρίξει το κανάλι και, όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο, αποχώρησε.
 
Εξέφρασε δε την «απορία», γιατί δεν δημοσιεύθηκε ολόκληρο το συμβόλαιο στο «Πρώτο Θέμα» αλλά μόνο το μισό που αφορά στην καταβολή των 360.000 ευρώ.
Κατά την κυρία Ζαχαρέα οι επιθέσεις που δέχεται είναι συντονισμένες, αφού «οι κύριοι Δ. Κοντομηνάς και Θ. Αναστασιάδης βαρύνονται με διώξεις», ενώ οι δύο ερωτήσεις για το πρόσωπό της στον πρωθυπουργό (στη ΔΕΘ) «έγιναν από δικούς τους δημοσιογράφους».
 
Παρατηρεί δε ότι το δελτίο του Alpha εμφανίσθηκε να γνωρίζει το εναντίον της περιεχόμενο του άρθρου του «γαλάζιου» βουλευτή κ. Π. Τατούλη πριν καλά καλά αναρτηθεί στο blog του την προηγούμενη Τρίτη.
 
Κι έπεται συνέχεια.
 
 
 
Ελεύθερος Τύπος
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2257&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 10.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote