Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αντιρωσικό μέτωπο ζητάει από την Ευρώπη ο Τσένι
Αντιρωσικό μέτωπο ζητάει από την Ευρώπη ο Τσένι Εκτύπωση E-mail
09.09.08

Μιλώντας σε διεθνή διάσκεψη κοντά στη λίμνη του Κόμο, ο Τσένι τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να διαλέξει τώρα ανάμεσα στη συνεργασία και την απομόνωση και κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να συνδράμουν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών στη στήριξη της Γεωργίας, της Ουκρανίας και άλλων νέων δημοκρατιών που βρίσκονται στη σκιά της Ρωσίας.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, που επισκέφθηκε το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και την Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να εκφράσει ηχηρά την υποστήριξη των ΗΠΑ, δεν διατύπωσε μεν νέες προτάσεις, αλλά υπογράμμισε πως η κρίση στον Καύκασο είναι μια νέα δοκιμασία για το ΝΑΤΟ, που απαιτεί συντονισμένη απάντηση στο πνεύμα της ενότητας.

Η Μόσχα αντιτίθεται στην προοπτική ένταξης των πρώην σοβιετικών Δημοκρατιών της Γεωργίας και της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και, όπως επισήμανε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, είναι «όλο και περισσότερο ανταγωνιστική» στην Ευρώπη, θέτοντας σε κίνδυνο το κύρος της σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να χρησιμοποιεί την παροχή ενέργειας ως όπλο επίδειξης ισχύος και εκμετάλλευσης.

Η σχέση της Ρωσίας με τον υπόλοιπο κόσμο πρέπει να είναι εκείνη μιας υπεύθυνης σύγχρονης δύναμης, τόνισε ο Ντικ Τσένι, μιλώντας μπροστά σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες, που συγκεντρώθηκαν στο θέρετρο Τσερνόμπιο, στη λίμνη του Κόμο.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος είχε χθες συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι και συζήτησαν, μεταξύ άλλων, την εξάρτηση της Ε.Ε. από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας, έναν παράγοντα πολύ σημαντικό για τη διαχείριση από την Ευρώπη των «27» της κρίσης που ακολούθησε τη σύγκρουση Γεωργίας και Ρωσίας.

Σήμερα αρχίζει η πρώτη φάση της ακροαματικής διαδικασίας όσον αφορά την προσφυγή της Γεωργίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εναντίον της Ρωσίας, η οποία, όμως, είναι μια διαδικασία που εκτιμάται ότι θα έχει μακρά διάρκεια.
enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2248&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote