Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πόρισμα-«κόλαφος» του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το Βατοπέδιο
Πόρισμα-«κόλαφος» του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το Βατοπέδιο Εκτύπωση E-mail
09.09.08

«Κόλαφος» είναι στο πόρισμά του για τις χρυσοφόρες αγοραπωλησίες της Μονής Βατοπεδίου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

 

Μέσα σε 17 σελίδες ο Γιώργος Σανιδάς αποκαλύπτει τις παράνομες διαδικασίες και τις προκλητικές αποφάσεις, που χάρισαν στη Μονή εκτάσεις-«φιλέτα» του Δημοσίου και έφεραν στα ταμία της εκατομμύρια ευρώ. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητά να ερευνηθούν όλες οι συναλλαγές Δημοσίου-Βατοπεδίου από την αρχή, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις αποκαλύψεις του ALPHA και του ρ/σ Alpha 98,9.
 
Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις του ALPHA, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε ο ίδιος έρευνα και εντόπισε όργιο παρανομιών στην ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας. Σύμφωνα με το πόρισμα του κ. Σανιδά «οι επικαλούμενοι τίτλοι της Μονής είναι άκυροι και ανίσχυροι. Οι γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων είναι διάτρητες. Αγνοούν προκλητικά στοιχεία». Και ενώ η λίμνη δεν ανήκε στη Μονή Βατοπεδίου, οι ορκωτοί εκτιμητές έκαναν ακόμα μία παρανομία. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού «οι εκτιμήσεις για την ανταλλαγή των ακινήτων είναι υποπολλαπλάσιες ακόμα και των αντικειμενικών αξιών. Για παράδειγμα, 3.331 στρέμματα στο Κάτω Σούλι Αττικής εκτιμήθηκαν 1.400.000 ευρώ, ενώ μόνο η αντικειμενική αξία ήταν 9.993.000 ευρώ».
 
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να επιστραφούν χρήματα και ακίνητα, αναφέροντας ότι «αν έχουν πίστη στο Θεό και κήδονται των συμφερόντων του Αγίου Όρους και του Κράτους, το καλύτερο που έχουν να κάνουν, είναι να επιστρέψουν και τα ακίνητα και τα χρήματα». Παράλληλα, δύο εισαγγελείς Εφετών αναζητούν ποινικές ευθύνες για κακουργηματική απάτη σε κάθε εμπλεκόμενο, αφού σύμφωνα με το πόρισμα Σανιδά «είναι δεδομένη η ζημιά του Δημοσίου. Ξεπερνά τα 100 με 150 εκατομμύρια ευρώ». Το «πράσινο φως» για τη μεγάλη απάτη άναψαν ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος και ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, οι οποίοι στις 26 Ιουλίου του 2006 υπέγραψαν την με αριθμό 16651 κοινή υπουργική απόφαση για την ανταλλαγή από το Δημόσιο των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων στο Ολυμπιακό Χωριό με εκτάσεις στη λίμνη Βιστωνίδα από τη Μονή Βατοπεδίου, που δεν είχε.
 
Οι δύο υπουργοί αγνόησαν προκλητικά, όπως λέει ο ίδιος ο εισαγγελέας, την απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το 2000 και σύμβαση του 1930 που ξεκαθάριζαν, ότι η Μονή δεν είχε ιδιόκτητο ούτε στρέμμα από τη Βιστωνίδα. Δεκάδες ανώτατοι Κρατικοί λειτουργοί θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τη μεγάλη κομπίνα, ενώ ο κ. Σανιδάς θεωρεί, ότι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί παραπλανήθηκαν. Ωστόσο, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, λέγοντας «... έρευνα προς πάσα κατεύθυνση και ό,τι προκύψει».
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2246&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 14.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote