Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στην Κούβα ο Άικ
Στην Κούβα ο Άικ Εκτύπωση E-mail
08.09.08

Ο κυκλώνας Αϊκ εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα κατηγορίας 2 αφού προηγουμένως πέρασε από τις βορειοανατολικές ακτές της Κούβας ως κυκλώνας στην επικίνδυνη κατηγορία 3, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων.

Οι προγνώσεις ανέφεραν ότι ο Αϊκ θα εξασθενήσει σε τροπική καταιγίδα κατηγορίας 1, στην κλίμακα έντασης Saffir-Simpson, πάνω από την Κούβα, αλλά θα αναβαθμιστεί στην κατηγορία 3 πλησιάζοντας τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού, όπου παράγεται το 25% της αμερικανικής πετρελαϊκής παραγωγής και το 14% της παραγωγής φυσικού αερίου.

Γύρω στις 04:00 ώρα Ελλάδας ο Αικ έπληξε τις ανατολικές κουβανικές ακτές, αρχίζοντας να διασχίζει από ανατολικά προς δυτικά το νησί της Κούβας, η οποία έχει τεθεί στον ύψιστο βαθμό επιφυλακής.

Αφού πέρασε από τις Μπαχάμες και προκάλεσε το θάνατο 47 ανθρώπων στην Αϊτή, ο Αϊκ άρχισε να διασχίζει από ανατολικά προς δυτικά το νησί της Κούβας, το οποίο θα εγκαταλείψει την Τρίτη, στα περίχωρα της Αβάνας (δυτικά) ή του παραθαλάσσιου θερέτρου Βαραδέρο, 140 χλμ ανατολικότερα, με κατεύθυνση τον Κόλπο του Μεξικού και τις πετρελαιοπηγές του, σύμφωνα με το Insmet.

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις κεντρικές και ανατολικές επαρχίες της Κούβας εξαιτίας αυτού του επικίνδυνου κυκλώνα που έχει διαβαθμιστεί στην κατηγορία 3 μίας πεντάβαθμης κλίμακας.

Η πρωθυπουργός της Αϊτής Μισέλ Πιερ-Λουί απηύθυνε νέα έκκληση για διεθνή βοήθεια και εθνική αλληλεγγύη έναντι της καταστροφής που προκάλεσαν στη χώρα οι κυκλώνες, οι οποίοι σάρωσαν ολόκληρες περιοχές.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2245&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote