Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πέιλιν και Ιράκ τα στοιχήματα του Μακ Κέιν
Πέιλιν και Ιράκ τα στοιχήματα του Μακ Κέιν Εκτύπωση E-mail
08.09.08

«Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008. Να είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω για πρώτη φορά τον Μπαράκ Ομπάμα πρόσωπο με πρόσωπο και να αποδείξω ότι είμαι πιο ικανός να αναλάβω τα ηνία της χώρας».

Αν ο Τζον Μακ Κέιν κρατά προσωπικό ημερολόγιο, τότε η επόμενη σημείωσή του μάλλον είναι αυτή. Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες θα βρεθεί ενώπιος ενωπίω με τον κ. Ομπάμα, στο πρώτο ντιμπέιτ της προεκλογικής περιόδου. Μέχρι τότε, η αποστολή που πρέπει να φέρει εις πέρας δεν χωρά να περιγραφεί στις σελίδες ενός ημερολογίου.

Τώρα που τα φώτα του Xcel Energy Center στη Μινεσότα έσβησαν και το -έστω και συντετμημένο- εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικανών έλαβε τέλος, ο 72χρονος γερουσιαστής έχει δύο σημαντικά ζητήματα να επιλύσει. Πρώτον, πώς θα πείσει τον αμερικανικό λαό ότι μια άπειρη πολιτικός, όπως η Σάρα Πέιλιν, έχει τα φόντα να αναλάβει το δεύτερο σπουδαιότερο πόστο στις ΗΠΑ – ειδικά όταν οι Δημοκρατικοί περνούν ήδη υπόγεια μηνύματα ότι, με τα προβλήματα υγείας του 72χρονου κ. Μακ Κέιν, η κυρία Πέιλιν μπορεί ξαφνικά να χριστεί «νούμερο ένα».

Από εδώ και στο εξής η κυρία Πέιλιν θα πρέπει να δίνει, σχεδόν καθημερινά ενώπιον διαφορετικών -και όχι απαραίτητα φιλικών- ακροατηρίων, διαπιστευτήρια πολιτικών ικανοτήτων και γνώσεων σε ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Οσον αφορά καθαρά τον κ. Μακ Κέιν, έχει αποφασίσει να θέσει στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας την ικανότητά του να χειριστεί αποφασιστικά τα κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Επειδή, όμως, στο πεδίο αυτό το φλέγον ζήτημα είναι ο πόλεμος στο Ιράκ, ο κ. Μακ Κέιν θα πρέπει να πείσει το 63% των Αμερικανών ότι... έχουν άδικο. Αυτό είναι το ποσοστό των πολιτών που πιστεύει ότι ο πόλεμος αυτός δεν έπρεπε να είχε καν ξεκινήσει. Οσο ο κ. Μακ Κέιν αδυνατεί να φέρει εις πέρας τις κρίσιμες αυτές αποστολές τόσο ο χρόνος θα κυλά αντίστροφα υπέρ του κ. Ομπάμα.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2241&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote