Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Όχι σε κάλπες-ανασχηματισμό
Όχι σε κάλπες-ανασχηματισμό Εκτύπωση E-mail
07.09.08

Απαντήσεις σε ερωτήματα που κάλυψαν όλο το φάσμα της πολιτικής επικαιρότητας έδωσε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καραμανλής απέκλεισε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, παρατήρησε ότι δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια στο υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό. Σε ό,τι αφορά το θέμα του Γιώργου Βουλγαράκη, διαχώρισε τις παράνομες δράσεις από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που μπορεί να αναπτύξει κάθε πολίτης, και χαρακτήρισε αναχρονιστικές αντιλήψεις τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για ασυμβίβαστο στην επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του υπουργού Επικρατείας. Έστειλε μήνυμα στους δημοσίως διαφωνούντες βουλευτές ότι όλοι είναι δεσμευμένοι για τη στήριξη μιας πολιτικής και πως ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, ενώ χαρακτήρισε αδικαιολόγητη γκάφα τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ για νόθευση της ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος.


Οποιαδήποτε σκέψη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι δεν έχουν περάσει ούτε 12 μήνες από την τελευταία ετυμηγορία των πολιτών. Υπάρχει ισχυρή εντολή, πρόσθεσε, ενώ τόνισε πως δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού.

Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε αμετακίνητος από την στρατηγική των μεταρρυθμίσεων και είπε όχι σε νέα φορολογικά μέτρα. "Αυτή την ώρα οφείλουμε να διασφαλίσουμε τις επιτυχίες στον τομέα της οικονομίας, χωρίς να θιγούν οι ασθενέστεροι και χωρίς να διαταραχθεί η δημοσιονομική πολιτική". Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι δεν θα θυσιάσει τα συμφέροντα του τόπου για μια πρόσκαιρη δημοτικότητα.

Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για τις καταγγελίες του περί νοθείας στη Βουλή, λέγοντας ότι τέτοιες γκάφες δεν δικαιολογούνται ούτε από πολιτική αδυναμία ούτε από έλλειψη προτάσεων
.
Ο Πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασιών αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, επανέλαβε παλαιότερη δήλωσή του ότι δεν σκέφτεται την πρόωρη συνταξιοδότηση και πρόσθεσε ότι δεν θα θυσιάσει το συμφέρον του τόπου χάρη μιας πρόσκαιρης δημοτικότητας.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές τόνισε πως έχουν πολιτικό περιεχόμενο, αλλά δεν επηρεάζουν καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις.

Για το θέμα της Siemens επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, προσθέτοντας ότι δεν ξέρει τι συμβαίνει με τα άλλα κόμματα και ότι μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας θα επιληφθεί και η Βουλή.

Απαντώντας τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Αμερικανού αναπληρωτή βοηθού υπουργού Εξωτερικών Μάθιου Μπράιζα στην Καθημερινή, ότι δεν είναι ώρα για την προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας Αθήνας-Μόσχας, ο κ. Καραμανλής απάντησε πως δεν πρέπει να συγχέονται οι ενεργειακές συμφωνίες με την κρίση του Καυκάσου.


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2235&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 07.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote