Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Απεταξάμην... τον Μπους!
Απεταξάμην... τον Μπους! Εκτύπωση E-mail
07.09.08

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων υποσχέθηκε να αποκαταστήσει την τιμή του κόμματος που υπέστη σοβαρά πλήγματα από όσους ενέδωσαν στη διαφθορά.

Επενδύοντας στη φήμη που τον συνοδεύει από την εποχή του Βιετνάμ, ως ήρωα πολέμου και θέλοντας να τονίσει πως αυτός (σε αντίθεση με τον Τζορτζ Μπους) είναι ο «αυθεντικός Ρεπουμπλικάνος», ο Τζον ΜακΚέιν αποδέχθηκε χθες επισήμως το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές με μια ωριαία ομιλία που απέσπασε χειροκροτήματα, επευφημίες, και προκάλεσε ενθουσιασμό σε όσους ήθελαν ν ακούσουν τον προεδρικό τους υποψήφιο να επιμένει στο «μαχητικό» του πνεύμα, στην «αντάρτικη» ιδιοσυστασία του, στο «συγκρουσιακό» του σθένος και στην απόλυτη πίστη στην πατρίδα και στον Θεό.

Αποφεύγοντας επιμελώς τις άμεσες επικρίσεις προς τον Δημοκρατικό υποψήφιο Μπάρακ Ομπάμα και χωρίς να χρησιμοποιεί ειρωνεία, σαρκασμό ή «βιτριόλι» όπως η υποψήφια αντιπρόεδρος στην προχθεσινή της ομιλία, ο ΜακΚέιν έκανε μια ομιλία που στόχο είχε να αποδείξει πως αυτά που ο Ομπάμα υπόσχεται περί «αλλαγής», μόνο ο ίδιος μπορεί να πράξει, πως αυτά που χρειάζεται η χώρα μόνο οι Ρεπουμπλικάνοι μπορούν να επιτύχουν.

«Σηκωθείτε όρθιοι και παλέψτε», προέτρεπε το επευφημών ακροατήριό του ο ΜακΚέιν κατ επανάληψη.

«Σηκωθείτε όρθιοι και παλέψτε μαζί μου» τόνιζε, για να δείξει πως τα 72 του χρόνια δεν του στερούν τη μαχητικότητα με την οποία έχει επισφραγίσει το πολιτικό του παρελθόν. «Σηκωθείτε, σηκωθείτε, σηκωθείτε και παλέψτε. Τίποτα δεν είναι αναπότρεπτο εδώ. Είμαστε Αμερικανοί και δεν παραιτούμαστε ποτέ. Ποτέ δεν εγκαταλείπουμε. Ποτέ δεν κρυβόμαστε από την Ιστορία. Φτιάχνουμε Ιστορία», κατέληξε.

Ο γερουσιαστής της Αριζόνα δήλωσε πως σέβεται τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Μπάρακ Ομπάμα και ότι, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, θα επιδιώξει τη συναίνεση στην πολιτική του προκειμένου να επιλυθούν τα μεγάλα εθνικά ζητήματα.

Ασκώντας κριτική στο δικό του κόμμα, αποστασιοποιούμενος προσεκτικά αλλά και όσο πρέπει από τις δυο διακυβερνήσεις Μπους, ο ΜακΚέιν υποσχέθηκε πως «θα παλέψει για να αποκαταστήσει την υπερηφάνεια και τις αρχές» του κόμματος που υπέστησαν σοβαρότατα πλήγματα καθώς ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι «ενέδωσαν στους πειρασμούς της διαφθοράς».

«Θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του λαού υπερασπιζόμενοι τις αξίες που θαυμάζουν οι Αμερικανοί», είπε. «Το κόμμα του Λίνκολν, του Ρούσβελτ και του Ρέιγκαν θα επιστρέψει στις αρχές του».

 

Φόροι
Ο Μακ Κέιν επιτέθηκε εναντίον των προθέσεων των Δημοκρατικών να αυξήσουν φόρους και κρατικές δαπάνες -όπως υποστήριξε- δεσμευόμενος ο ίδιος ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις και περιορισμούς όπου είναι δυνατόν. Υποσχέθηκε επίσης νέες θέσεις εργασίας, βελτίωση της εκπαίδευσης και περιορισμό «της επικίνδυνης εξάρτησης απ το ξένο πετρέλαιο» με την παραγωγή περισσότερης εγχώριας ενέργειας, με μέτρα στα οποία θα περιλαμβάνονται και οι νέες γεωτρήσεις.

«Ετσι θα κυβερνήσω ως πρόεδρος. Θα απλώσω το χέρι μου σε όλους για να με βοηθήσουν να κάνω αυτή τη χώρα να προχωρήσει ξανά. Εχω τα τεκμήρια και σημάδια ότι μπορώ. Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν τα έχει», κατέληξε ο Τζον Μακ Κέιν ολοκληρώνοντας τις τετραήμερες εργασίες του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων.

ΟΜΠΑΜΑ
Προβάδισμα 4 μονάδων στη... σούπερ δημοσκόπηση

Προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων στον Μπάρακ Ομπάμα έναντι του Τζον ΜακΚέιν δίνει «η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων» του CNN που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, δηλαδή η συνθετική παρουσίαση πέντε διαφορετικών δημοσκοπήσεων από διαφορετικές εταιρείες και ινστιτούτα που διεξήχθησαν πάνω-κάτω στο ίδιο διάστημα, δηλαδή από 29 Αυγούστου έως και 3 Σεπτεμβρίου, οπότε περιλαμβάνουν ολόκληρο το συνέδριο των Δημοκρατικών και τις τρεις πρώτες ημέρες του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά 47% υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου Μπάρακ Ομπάμα έναντι 43% υπέρ του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Τζον ΜακΚέιν, προκύπτουν απ τις εξής δημοσκοπήσεις: CBS, Gallup, Diageo/Hotline, American Research Group και CNN/ORC. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 10%.

Οι αμέσως προηγούμενες καθημερινές «δημοσκοπήσεις των δημοσκοπήσεων» του CNN είχαν δημοσιοποιηθεί στις 3,2 και 1η Σεπτεμβρίου και περιελάμβαναν τα αποτελέσματα πέντε δημοσκοπήσεων απ τις προαναφερθείσες εταιρείες δημοσκοπήσεων, που ωστόσο είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι και 2 Σεπτεμβρίου, 1 Σεπτεμβρίου και 31 Αυγούστου, αντίστοιχα. Και οι τρεις αυτές δημοσκοπήσεις έδιναν ποσοστό 49% στον Μπάρακ Ομπάμα και 43% στον Τζον ΜακΚέιν.

ethnos

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2232&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 07.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote