Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Πλευρικό» χτύπημα!
«Πλευρικό» χτύπημα! Εκτύπωση E-mail
06.09.08

Νέα βόμβα για παρατυπίες στη Βουλή, αυτή τη φορά προερχόμενη απο καταγγελία του ΛΑΟΣ. Εμπλέκει τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Α.Σπηλιωτόπουλο καταγγέλοντας ευθέως οτι είτε παραποιήθηκε το ψηφοδέλτιο του κ. Σπηλιωτόπουλου, είτε ο υπουργός ψήφισε δύο φορές.

Τα στοιχεία για την καταγγελία παρουσίασε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου ο βουλευτής Αθ. Πλεύρης κι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δ. Οικονόμου.

Αφού παρουσίασαν σε ηλεκτρονική μορφή απόσπασμα του βίντεο από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ανέφεραν ότι σε μία περίπτωση το ψηφοδέλτιο του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Άρη Σπηλιωτόπουλου, φαίνεται να παραλαμβάνεται και να υπογράφεται από τον βουλευτή Αθ. Πλεύρη - ως ψηφολέκτη στην συγκεκριμένη ψηφοφορία -και να παραδίδεται στον βουλευτή της ΝΔ Κ. Αγοραστό.

«Άγνωστο πώς στα πρακτικά της Βουλής,το ψηφοδέλτιο φέρει την υπογραφή του έτερου ψηφολέκτη Ιωάννη Μπούγα, βουλευτή της ΝΔ. Η δε εκφώνηση ότι ο κ.Σπηλιωτόπουλος ψήφισε,γίνεται με την παρέλευση επτά λεπτών από την προσέλευση του υπουργό», είπαν οι εκπρόσωποι του ΛΑΟΣ.

Απαντώντας ο κ.Πλεύρης στο ερώτημα αν με την επισήμανση αυτή, θέτει ζήτημα πλαστογράφησης είπε πως «προφανώς πρόκειται περί διαδικαστικής αταξίας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό» και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν είμαστε ντέτεκτιβ,αναφέρουμε τα γεγονότα και είμαστε πολύ προσεκτικοί στις διατυπώσεις μας».

Ξεκαθάρισαν, πάντως, πως δεν θίγεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αφού ουδείς βουλευτής διαμαρτυρήθηκε για αλλοίωση των ψηφοδελτίων του.

"Θα το είχα καταγγείλει εγώ"

«Κανένας δεν θα μπορούσε να μου αλλάξει την ψήφο. Κανείς δεν θα μπορούσε να μου αλλοιώσει τη βούληση. Πρώτος εγώ θα το είχα καταγγείλει. Δεν μασάω τα λόγια μου και όπου διαφωνώ με τις διαδικασίες, όπου προφανώς μπορούν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα της ελεύθερης έκφρασης, ή της βούλησης, ο πρώτος που επισημαίνει αυτά τα ζητήματα είμαι εγώ. Επί της διαδικασίας υπήρχαν κάποια προβλήματα. Πράγματι, μερικά ψηφοδέλτια δεν ήταν αποδεκτά από το σύστημα και χρειάστηκε να διορθωθούν. Ενα από αυτά ήταν και το δικό μου. Ήμουν ο μόνος που μπορούσα να μιλάω για ποιά ήταν η άποψή μου", ήταν η αντίδραση του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, που απέρριψε την καταγγελία του ΛΑΟΣ.

Νέες εξηγήσεις έδωσε ο Κ.Αγοραστός

Ερωτηθείς σχετικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που επίσης συμμετείχε στη διαδικασίας υποστήριξε:

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα,όπως εξηγήσαμε και τις προηγούμενες ημέρες. Το πρόβλημα ήταν τεχνικό και το τεχνικό αυτό πρόβλημα εντοπίστηκε στο ψηφοδέλτιο του Αρη Σπηλιωτόπουλου. Καλέσαμε τον Α. Σπηλιωτόπουλο, όπως φαίνεται καθαρά, ευδιακρίτως και επανειλημμένως,από το κύκλωμα της τηλεόρασης της Βουλής, τον καλέσαμε και συμπλήρωσε νέο ψηφοδέλτιο το οποίο παρέδωσε στους ψηφοσυλλέκτες.Προφανώς τη δεύτερη φορά το ψηφοδέλτιο που υπέγραψε ο κ.Α. Σπηλιωτόπουλος δεν το παρέλαβε ως ψηφοσυλλέκτης ο κ. Αθ. Πλεύρης, αλλά ο κ. Ι. Μπούγας. Και μετά αυτό κατεγραφη.Το πρώτο δεν κατεγράφη πουθενά».

«Η θέση της ΝΔ συνεχώς επιβαρύνεται»

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι οι δυο βουλευτές του ΛΑΟΣ προσέθεσαν νέα στοιχεία σε αυτά που έχει ήδη καταγγείλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημείωσε ότι "αυτό που είναι σαφές είναι ότι η θέση της κυβέρνησης στο θέμα αυτό συνεχώς επιβαρύνεται κι είναι επίσης σαφές ότι παρά τα στοιχεία αυτά ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να μην τοποθετείται επί του θέματος".

"Ο συνολικός τρόπος αντιμετώπισης αυτού του εξαιρετικά σοβαρού θέματος από την κυβέρνηση, δεν έχει αφήσει στον πολίτη καμιά απολύτως αμφιβολία για το τι έχει συμβεί", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης επικοινώνησε χθες με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του ανακοίνωσε τη σημερινή συνέντευξη και τις "αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που είδαμε όλοι μας".

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι "δεν υπάρχουν σκέψεις για κοινή πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ αυτή τη στιγμή" και τόνισε ότι η πρόθεση του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν να αμφισβητήσει το ισχύον Σύνταγμα ή να δημιουργήσει πολιτειακή κρίση, αλλά να "δείξει την αυθαιρεσία και την αναξιοπιστία της κυβέρνησης που φαίνεται σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής της".

Κληθείς να σχολιάσει τον "χειρισμό του ζητήματος" από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Σπηλιωτόπουλο, ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "αυτό θα το κρίνουν πάνω απ' όλα οι πολίτες".

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2225&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote