Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ευφραί-νεται 41 εκατ. ευρώ
Ευφραί-νεται 41 εκατ. ευρώ Εκτύπωση E-mail
04.09.08
Γρήγορο αλλά και επικερδές αποδεικνύεται ότι είναι το real estate της Μονής Βατοπεδίου με το ολυμπιακό ακίνητο που της παραχωρήθηκε από το Δημόσιο τον Ιούλιο του 2007.

Η «Ε» αποκαλύπτει ότι οκτώ μήνες μετά το αμφιλεγόμενο παραχωρητήριο συμβόλαιο του Δημοσίου προς την Ιερά Μονή Βατοπεδίου, η τελευταία, στις 27 Μαρτίου 2008, πούλησε το ακίνητο των 20.664,06 τ.μ. εντός του ρυμοτομικού σχεδίου του Ολυμπιακού Χωριού στον Δήμο Αχαρνών, αντί 41 εκατ. ευρώ!

Αγοράστρια του «ιερού» ακινήτου εμφανίζεται η κυπριακή εταιρεία NOLIDEN LIMITED, με καταστατική έδρα στη Λευκωσία και πραγματική έδρα στον Πειραιά, ενώ εικάζεται ότι πίσω από αυτήν υπάρχει ισχυρός οικονομικός παράγοντας. Η αγοραπωλησία επσφραγίστηκε με το συμβόλαιο με αριθμό 10051/27-3-2008 και η Ιερά Μονή Βατοπεδίου με express εκποίηση της κρατικής περιουσίας εισέπραξε 41 εκατ. ευρώ με αναφερόμενη αντικειμενική αξία του ακινήτου τα 17,9 εκατ. ευρώ.

Πρώτη αντιδικία

Τον Ιούλιο του 2007 η ΚΕΔ είχε εκτιμήσει την αξία του ίδιου ολυμπιακού ακινήτου στα 39,5 εκατ. ευρώ. Πάντως, αυτή η «ιερή» συναλλαγή της Μονής με την κυπριακή εταιρεία είχε και ανομίες - που έχουν προκαλέσει μια πρώτη αντιδικία, αστικού χαρακτήρα, η οποία δεν αποκλείεται να λάβει και ποινική διάσταση.

Στις 4 Αυγούστου 2008 κατατέθηκε αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Διαδικασία αμοιβών) από την κτηματομεσιτική εταιρεία Αικατερίνη Ι. Λαΐου και ΣΙΑ, η οποία διεκδικεί τη μεσιτικη αμοιβή της που εξαϋλώθηκε αφού οι άγιοι πατέρες και οι... ενδιαφερόμενοι αγοραστές γιατροί τα βρήκαν απευθείας και η αγορά έγινε τελικά από κυπριακή εταιρεία.

Η αγωγή με την οποία η μεσιτική εταιρεία διεκδικεί αμοιβή 2% (975.000 ευρώ τουλάχιστον) από τους αγοραστές, ως διαμεσολαβήτρια της Ιεράς Μονής, στρέφεται κατά της NOLIDEN LIMITED αλλά και κατά του Σπυρίδωνος Τζανή, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «Πραξιτέλειο Θεραπευτήριο Σύγχρονης Ιατρικής Α.Ε.» και του Ιωάννη Θεοδωρακόπουλου, μέλους του Δ.Σ. της ίδιας εταιρείας.

Τα όσα κατατίθενται με την αγωγή είναι άκρως αποκαλυπτικά και παρατίθενται ημερολογιακά, όταν από τις 20/2/2008 ο μοναχός Ευδόκιμος και ο μηχανικός Χρήστος Ανδρόνης παρέδωσαν τον φάκελο του προς πώληση ολυμπιακού ακινήτου στη μεσιτική εταιρεία. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της μεσίτριας Αικατερίνης Λαΐου, ο Σ. Αφένδρας, παρέδωσε τον φάκελο του ακινήτου στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Πραξιτέλειο Θεραπευτήριο» ενώ ακολούθησαν συναντήσεις και για το σχέδιο μετατροπής του ακινήτου σε κλινική. Οπως όμως προκύπτει από την αγωγή, τα δύο μέρη τα βρήκαν, η μεσιτική εταιρεία παραμερίστηκε με διάφορα προσκόμματα και τελικά η αγορά έγινε από την κυπριακή εταιρεία. Οταν η μεσιτική εταιρεία διαμαρτυρήθηκε, της δόθηκε η υπόσχεση ότι θα λάβει την αμοιβή της όταν θα γίνει η μεταβίβαση του ακινήτου από την κυπριακή NOLIDEN προς το «Πραξιτέλειο Θεραπευτήριο».

Σημειώνεται ότι τέτοια μεταβίβαση δεν έχει γίνει ακόμα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ης εισηγμένης στο Χ.Α. «Πραξιτέλειο», που η μετοχή της βρίσκεται υπό επιτήρηση, ενώ αποτελεί συνέχεια της γνωστής ΚΟΡΦΙΛ, την οποία εξαγόρασε ως όχημα και άλλαξε αντικείμενο, κατατασσόμενη στις εταιρείες υγείας, μόλις τον περασμένο Μάρτιο.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι συντελεστές της «Πραξιτέλειο Θεραπευτήριο» και η εμπλεκόμενη μεσιτική εταιρεία οργάνωσαν συναντήσεις για τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2008 σχετικά με τη χρηματοδότηση της νέας κλινικής (συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ). Στις συναντήσεις αναφέρεται ότι μετείχαν ο Γ. Τζανετάκος, ανώτερο στέλεχος της Interamerican, ο Φ. Γεωργίου, διευθυντής της Eurobank και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Cosmote Ευάγγ. Μαρτιγόπουλος, ως εκπρόσωπος ξένων funds.

Η εκδίκαση της αγωγής έχει οριστεί για τις 11 Νοεμβρίου 2008 και ως δικηγόρος της κτηματομεσιτικής εταιρείας που διεκδικεί περίπου 1 εκατ. ευρώ παρίσταται ο Νικόλαος Αγαπηνός.

Πάντως, κατά την αγοραπωλησία, ως δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου παρέστη ο Δημήτριος Πελέκης (πεθερός του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας) και της αγοράστριας του «ιερού» ακινήτου NOLIDEN ο Γ. Παμπορίδης. *

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2215&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 04.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote