Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κάνουν πίσω για τα μπλοκάκια μετά την κατακραυγή
Κάνουν πίσω για τα μπλοκάκια μετά την κατακραυγή Εκτύπωση E-mail
02.09.08

Πίσω ολοταχώς κάνει η κυβέρνηση στη φορολόγηση όσων αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι).

Μετά την κατακραυγή για την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 10.500 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, κάνει στροφή 180 μοιρών στις αρχικές του εξαγγελίες.

Συγκεκριμένα με διάταξη που θα προστεθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο:

-Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν μόνο έναν πελάτη ή εργοδότη θα απολαμβάνουν το αφορολόγητο των 10.050 ευρώ, δηλαδή δεν θα πληρώνουν το «χαράτσι» των 1.050 ευρώ που προκύπτει από τη φορολόγηση του συγκεκριμένου κλιμακίου (από 1 έως 1.050 ευρώ) με συντελεστή 10%. Αυτό σημαίνει ότι όσοι εργάζονται ως υπάλληλοι σε επιχειρήσεις και πληρώνονται με μπλοκάκι θα έχουν το παλιό αφορολόγητο, καθώς για την εφορία θα θεωρούνται έμμισθοι υπάλληλοι. Εντούτοις, αν κόψουν έστω και μία απόδειξη σε άλλο πελάτη ή εργοδότη, τότε εμπίπτουν άμεσα στην κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών και θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ.

-Με βάση το παλιό αφορολόγητο των 10.500 ευρώ και την ισχύουσα κλίμακα, προσαυξημένη για κάθε παιδί θα φορολογούνται οι τρίτεκνοι ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεξάρτητα από τον αριθμό των πελατών ή των εργοδοτών τους. Δηλαδή, όσοι έχουν από τρία παιδιά και πάνω δεν θα πληρώσουν το «χαράτσι» των 1.050 ευρώ για τα πρώτα 10.500 ευρώ του εισοδήματός τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τον καθορισμό των τελών κυκλοφορίας από το 2010 με βάση όχι τον κυβισμό των αυτοκινήτων αλλά τους ρύπους που εκπέμπουν, υιοθετώντας ουσιαστικά τη λογική της «πράσινης» φορολογίας.

Τέλος, μέσα στο 2009 εξετάζεται η επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης των παλιών αυτοκινήτων με φορολογικά και άλλα κίνητρα για την απόκτηση οχημάτων φιλικών προς το περιβάλλον.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2208&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote