Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Απειλεί με πρόωρες εκλογές τους «αντάρτες» ο Πρωθυπουργός
Απειλεί με πρόωρες εκλογές τους «αντάρτες» ο Πρωθυπουργός Εκτύπωση E-mail
02.09.08

Με πρόωρες εκλογές απειλεί ο Κώστας Καραμανλής τους «αντάρτες» της ΝΔ, που τυχόν θα καταψηφίσουν κυβερνητικό νομοσχέδιο, καθώς πληθαίνουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της παράταξης για όλο και περισσότερα θέματα.

Ανάλογη προειδοποίηση είχε στείλει προς τους διαφωνούντες και η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ενώ ο Γιώργος Σουφλιάς εκφράστηκε υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας.

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται ακόμη και από το επίσημο βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης να στείλει το μήνυμα, ότι τυχόν καταψήφιση νομοσχεδίου από κυβερνητικό βουλευτή, σημαίνει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Μία πρόγευση για τα σχέδια του Κώστα Καραμανλή είχε δώσει η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είχε τονίσει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, τα οποία λύνει η προσφυγή στις κάλπες. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ερωτηθείς σχετικά, αρκέσθηκε να δηλώσει ότι «οι κανόνες βάσει των οποίων λειτουργεί η Δημοκρατία μας, είναι καλά γνωστοί».

Ο Γιώργος Σουφλιάς πάντως που είναι από τους πιο τακτικούς συνομιλητές του Πρωθυπουργού, έκοψε το βήχα σε όσους τάσσονται υπέρ των πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι «ο λαός ψήφισε την κυβέρνηση μέχρι το 2011». Την ίδια ώρα όμως ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης επιτίθεται και πάλι εναντίον υπουργών, τους οποίους κατηγορεί, ότι τον θυμήθηκαν μόλις λίγες μέρες πριν από την άφιξη του Κώστα Καραμανλή στην πόλη. Μάλιστα, δηλώνει και πάλι, ότι πάνω από την παράταξη βάζει το συμφέρον των πολιτών του. Ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης πιστεύει ωστόσο, ότι σύντομα η κυβερνητική παράταξη θα ξεπεράσει τα προβλήματα, ενώ ο υπουργός Τουρισμού Άρης Σπηλιωτόπουλος εκφράζει τη βεβαιότητα, ότι δεν θα βρεθεί βουλευτής της ΝΔ, να ρίξει την κυβέρνηση.

Πάντως, στο Μαξίμου δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις απειλές του Πέτρου Τατούλη για τις διαφοροποιήσεις του στο φορολογικό και τον «Καποδίστρια 2», ούτε ανησυχούν για αντίστοιχη κριτική του Γιάννη Μανώλη στην πολιτική του Γιώργου Αλογοσκούφη, καθώς και οι δυο βουλευτές δεν μετέχουν στις εργασίες του Γ΄ Θερινού Τμήματος. Ωστόσο, ο Κώστας Καραμανλής δέχεται εισηγήσεις, να προχωρήσει σε άμεση διαγραφή όποιου τυχόν καταψηφίσει κυβερνητικό νομοσχέδιο, θεωρώντας ότι ο αριθμός των 151 βουλευτών διευκολύνει την συσπείρωση της παράταξης.

Πηγή: ALPHA

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2202&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote