Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σάλος και νέες αποκαλύψεις για τη Μονή Βατοπεδίου
Σάλος και νέες αποκαλύψεις για τη Μονή Βατοπεδίου Εκτύπωση E-mail
01.09.08

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις παραχωρήσεις εκτάσεων του Δημοσίου στη Μονή Βατοπεδίου. Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Βορείου Ελλάδος, ενώ συνέντευξη Τύπου έδωσαν για το θέμα βουλευτές του Συνασπισμού.

Όπως αποκαλύπτεται στις 6 Φεβρουαρίου του 2008, πέντε μήνες μετά την παραχώρηση εκτάσεων στην Ιερά Μονή, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρά τις έντονες αντιδράσεις αρμόδιων φορέων, αποχαρακτήρισε 8.600 στρέμματα δάσους στην Ουρανούπολη, κάνοντας δεκτή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για την αγροτική εκμετάλλευση της περιοχής, παρότι το συγκεκριμένο όργανο είναι αναρμόδιο. Επί της ουσίας άνοιξε «κερκόπορτα» για τη δόμηση στην περιοχή.

Ευθείες βολές για την υπόθεση εξαπολύουν ακόμη και στελέχη της κυβέρνησης, με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Μαργαρίτη Τζίμα, να δηλώνει «ότι καλό θα είναι οι μοναχοί να περιορίζονται στο πνευματικό τους έργο και να ζητεί εμμέσως να ανοίξει και πάλι ο φάκελος και να αρχίσει μια δεύτερη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.
Όπως αποκάλυψε η τηλεόραση του ALPHA στους ειδικούς όρους του συμβολαίου με το οποίο παραχωρούταν το ολυμπιακό «φιλέτο» στην ιερά μονή Βατοπέδιου ήταν όρος η παράδοση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος ήταν σε θέση να γνωρίζει από τα μέσα Ιουλίου ότι θα κηρύσσονταν εκλογές για τις 16 Σεπτεμβρίου.
Η αποκάλυψη αυτή επαναφέρει στο προσκήνιο το ερώτημα ποιος ήταν ο πολιτικός ενορχηστρωτής της σκανδαλώδους παραχώρησης ακίνητης περιουσίας στη Μονή Βατοπεδίου, καθώς όπως προκύπτει πρόκειται για κάποιον ο οποίος γνώριζε από πρώτο χέρι τα σχέδια του πρωθυπουργού και φρόντισε να διασφαλίσει με αυτόν τον τρόπο τη μεταβίβαση στην ιερά μονή.
 
 ΑΛΦΑ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2195&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote