Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Καταγγελία-βόμβα
Καταγγελία-βόμβα Εκτύπωση E-mail
01.09.08

Τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενημέρωσε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με την καταγγελία του Κινήματος για νοθεία και λαθροχειρία από τη Νέα Δημοκρατία στη ψηφοφορία της 27ης Μαΐου για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

 

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας, παρουσία του αντιπροέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου και του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου κατήγγειλε την αλλοίωση των αποτελεσμάτων της τελικής ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος στις 27 Μαΐου 2008 μέσω της αλλαγής ψηφοδελτίων, δια της μεθόδου της προσθαφαιρέσεως από βουλευτές της ΝΔ.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου προβλήθηκε και σχετικό βίντεο με οπτικό υλικό από τη Βουλή,στο οποίο φέρονται εμπλεκόμενοι, ο βουλευτής κ.Μπούγας, ως υπογράφων τα ψηφοδέλτια των βουλευτών, ο βουλευτής κ.Αγοραστός ως ψηφοσυλλέκτης, ο κ.Τραγάκης, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και η κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, αναπληρώτρια γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Το υλικό απεστάλη από τον Γ. Παπανδρέου και στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
 
Στο βίντεο εμφανίζονται οι προαναφερθέντες βουλευτές της ΝΔ να έρχονται σε συνεννόηση και να αλλάζουν ή να τσαλακώνουν ψηφοδέλτια τα οποία ήδη είχαν συλλεχθεί.
 
Ο Δ. Ρέππας έκανε λόγο για βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι βάσει σχεδίου υπερέβησαν το ρόλο τους, δεν άσκησαν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα, με συνέπεια να προβούν σε πράξεις που παραχαράζουν την βούληση των βουλευτών.
 
Ακόμη ο Δ. Ρέππας καταλόγισε μεγάλες ευθύνες στον πρωθυπουργό και το προεδρείο της Βουλής για την υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, είπε δε ότι αναδεικνύεται ακόμα μια φορά το πρόσωπο της Δεξιάς και πρόσθεσε ότι για το μέλλον της χώρας, αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει αύριο.
 
Οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Βενιζέλος, Παπουτσής και Πάγκαλος προχώρησαν σε παράσταση στο Προεδρείο της Βουλής. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσαν ότι το Κίνημα θα ξεδιπλώσει την υπόθεση αυτή, ώστε αυτή η πολιτική καταγγελία, όπως κατ΄ επανάληψη επισημάνθηκε να έχει και συνέπειες.
 
Σε σχετική ανακοίνωση το ΛΑ.ΟΣ. αναφέρει: «Αν μιλάμε για "Αγοραστό αποτέλεσμα" στην αναθεώρηση του Συντάγματος δημιουργείται μείζον θέμα Δημοκρατίας» τονίζοντας ότι στην υπόθεση αυτή δεν χωρούν σκιες, όπως επίσης δεν επιτρέπονται αστήρικτα αντιπολιτευτικά «effects».
 

ε-τυπος

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2194&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote