Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μονομαχία Μπους - Πούτιν
Μονομαχία Μπους - Πούτιν Εκτύπωση E-mail
01.09.08

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν διεξάγεται σε υψηλούς τόνους.

Ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναζητήσουν αύριο, στις Βρυξέλλες, κοινή γραμμή έναντι των δραματικών εξελίξεων στον Καύκασο, αυτό που ξεκίνησε ως στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ της Γεωργίας και της Νότιας Οσετίας εξελίσσεται ήδη σε πολιτική ρήξη μεταξύ της Αμερικής του Τζορτζ Μπους και της νέας Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, το μέτωπο της κρίσης μεταφέρθηκε από τον Καύκασο στη Μαύρη Θάλασσα, όπου πολεμικά πλοία των δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων αντιπαρατάσσονταν σε γειτονικά λιμάνια. Με άρθρο του στην «Κ», ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ρωσικής Δούμας, Κονσταντίν Κοσατσόφ, καλεί τις ΗΠΑ να μην παραβιάσουν τη συνθήκη του Μοντρέ και εκφράζει φόβους για το ενδεχόμενο βίαιης αναμέτρησης.

Από την πλευρά του, ο Τσαρλς Πάσκουαλ, αντιπρόεδρος του στρατηγικού ιδρύματος Brookings στην Ουάσιγκτον, εκτιμά ότι η Ρωσία θα πληρώσει ακριβά την πολιτική της απομόνωση, καθώς χρειάζεται επειγόντως δυτικές επενδύσεις για να αξιοποιήσει τα ενεργειακά της αποθέματα.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2190&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 01.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote