Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πόλη-φάντασμα η Νέα Ορλεάνη!
Πόλη-φάντασμα η Νέα Ορλεάνη! Εκτύπωση E-mail
31.08.08

Σε συνεγερμό ολόκληρη η πολιτεία της Λουιζιάνας καθώς ο τυφώνας Γκούσταβ πέρασε από την Κούβα στον Κόλπο του Μεξικού. Ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης εξέδωσε διαταγή εκκένωσης της πόλης ενώ δεν αποκλείεται να αναβληθεί το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών με τον Τζον ΜακΚέιν.

 

Ο Γκούσταβ που ενισχύθηκε σε τυφώνα κατηγορίας 4 της κλίμακας Σαρίφ-Σίμπσον, με ανέμους που έφθαναν τα 240 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ στη συνέχεια έπεσε στην κατηγορία 3 από το πέρασμά του από τον Κόλπο του Μεξικού (με ανέμους που φτάνουν τα 201 χλμ την ώρα).
Διαταγή εκκένωσης
Ο δήμαρχος της πολυπαθούς Νέας Ορλεάνης Ρέι Ναγκίν εξέδωσε το Σάββατο το βράδυ διαταγή υποχρεωτικής εκκένωσης της πόλης, λέγοντας ότι οι κάτοικοι της Δυτικής Όχθης θα πρέπει να ξεκινήσουν την εκκένωση στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής (ώρα Ελλάδος), για να ακολουθήσουν εκείνοι της Ανατολικής Όχθης στις 20:00 την Κυριακή (ώρα Ελλάδος).
Χαρακτήρισε τον Γκούσταβ «καταιγίδα του αιώνα» και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η πραγματικότητα, όχι κάποιο τεστ. Για όσους θεωρούν ότι μπορούν να ξεπεράσουν αυτή την καταιγίδα, τους έχω νέα: αυτό θα είναι το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσαν να κάνουν στη ζωή τους».
Είπε επίσης στους κατοίκους της, κατεστραμμένης σε μεγάλο μέρος από τον τυφώνα Κατρίνα, πόλης ότι «οφείλουν να φοβηθούν».
 
Επιπλέον, η αστυνομία, η πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες της πόλης έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.
Συνέδριο Ρεπουμπλικανών
Μάλιστα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Τζον ΜακΚέιν δήλωσε αργά το Σάββατο ότι το κόμμα του ενδέχεται να αναβάλει το του που ξεκινά την Δευτέρα, εάν υπάρξουν μεγάλες καταστροφές από το πέρασμα του τυφώνα από τις ΗΠΑ.
 
Ο Τζον ΜακΚέιν, όταν ρωτήθηκε από τον Τύπο για την πιθανότητα αναβολής των εργασιών του συνεδρίου που θα διεξαχθεί στο Σεν Πόλ λόγω του τυφώνα απάντησε ότι ίσως χρειαστεί να εξεταστεί η κατάσταση.
 
«Δεν είναι πρέπον εμείς να έχουμε ένα ευχάριστο γεγονός την ώρα που μια τραγική κατάσταση που μπορεί να σημαίνει και εθνική τραγωδία θα εξελίσσεται κοντά μας» τόνισε ο γερουσιαστής της Αριζόνας στο Fox News και κατέληξε: «Γι' αυτό και παρατηρούμε προσεκτικά την καιρική κατάσταση μέρα με τη μέρα και παράλληλα κάνουμε τις προσευχές μας».Ο ΜακΚέιν και η υποψήφια αντιπρόεδρος Σάρα Πάλιν θα επισκεφθούν την περιοχή την Κυριακή για να δουν τις προετοιμασίες που λαμβάνουν χώρα εν όψει του αναμενόμενου πλήγματος των αμερικανικών ακτών από τον τυφώνα.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ήδη ότι δεν είναι πιθανό να μεταβεί ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, εξαιτίας του τυφώνα. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ντέινα Περίνο δήλωσε ότι εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις.
85 νεκροί
Αφήνοντας στο πέρασμά του 85 νεκρούς στην Καραϊβική, ο Γκούσταβ έπληξε το Σάββατο με καταστροφικής έντασης ανέμους την Κούβα προκαλώντας τραυματίες και υλικές ζημιές, ενώ αναμένεται να γίνει ακόμη σφοδρότερος στην πορεία του στον Κόλπο του Μεξικού απειλώντας πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και τη Λουιζιάνα που επλήγη βαρύτατα τον Αύγουστο του 2005 από τον κυκλώνα Κατρίνα.
Ήδη μεγάλο μέρος της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού έχει διακοπεί λόγω του τυφώνα.
«Η ασφάλεια των εργαζομένων είναι προτεραιότητά μας. Έχουμε ήδη μεταφέρει δεκάδες εργαζόμενους από την περιοχή» ανακοινώθηκε από τις εταιρείες παραγωγής πετρελαίου Shell και Εxon Mobil.
Υπολογίζεται ότι περίπου ένα εκατομμύριο άτομα εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στον Κόλπο του Μεξικού με κάθε δυνατό τρόπο: με λεωφορεία, αυτοκίνητα, τρένα και αεροπλάνα.
 
PROTO THEMA
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2188&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote